Голова ВОДА нардепу: “Законопроект забери, грошей дай, заяву про вступ до нашої фракції напиши!”

Нардеп Палиця: губернатор Волині вимагав від мене відкликати законопроект про мови

 

Кандидат у нардепи Ігор Палицяпрокоментував ситуацію щодо участі голови Волинської ОДА Бориса Клімчука у виборчих перегонах.

 

Зокрема, у коментарі «ВН» кандидат-мажоритарник по Луцькому округу Ігор Палиця розповів, що давно знав про наміри Бориса Клімчука йти у депутати. Мовляв, неодноразово розмовляв із ним щодо цього.

«Уже протягом місяця він (Борис Клімчук) вів зі мною переговори щодо трьох речей. Перше, що він від мене хотів, це щоб я дав гроші на вибори Партії Регіонів по області, говорячи, що йому віддали все на самофінансування і доручили зібрати гроші з бізнесменів. Я відмовився і сказав, що якщо у мене є можливість і гроші, то краще вони будуть спрямовані на інші справи, а не на вибори. Друге, що він від мене вимагав, це щоб я терміново забрав з Верховної Ради законопроект, який був зареєстрований «Про обовʼязкове володіння та використання державної мови». Цей закон зареєстрований. І я сподіваюсь, що, якщо не у цьому парламенті, то у наступному він буде прийнятий. Він ставив мені основну умову, що я маю забрати цей законопроект, а інакше мене не будуть реєструвати і знімуть мою кандидатуру з виборів по округу, якщо піду в народні депутати. І третя, остання умова, що якщо я не напишу заздалегідь заяву про вступ до фракції регіонів у парламенті сьомого скликання, тоді він змушений буде йти по округу боротись зі мною, інакше у нього не буде виходу. Тому що я не підкоряюся ні на одну з його умов».

Джерело