Міліція вчинила підлог документів в суді проти активістів кампанії “Помста за розкол країни” + відео

Після того, як у Севастополі 4 серпня відбувся суд над затриманими 3 серпня активістами кампанії “Помста за розкол країни”, де їм присудили 51 грн. штрафу, деякі з них захотіли ознайомитись зі справою, оскільки на суді присутні не були, бо фізично не могли без машини часу потрапити до нього на вказані в протоколі дату і час – 3 серпня 10.00 година. Адже затримання і складення адмінпротоколу сталося кількома годинами пізніше, ніж було призначене судове засідання.

Один із затриманих, Максим Свєженцев, приїхавши до суду, щоб ознайомитись зі справою, написав заяву на ознайомлення та фотографування власної справи, однак суддя фотографувати справу не дозволив.

Під час ознайомлення зі справою Максим виявив, що в протоколі, де вказана дата суду 3 серпня, іншою ручкою між рядками дописали “4 серпня Ленінський суд 10-00”. Сам протокол було складено незрозуміло якою мовою, він містив помилки в написанні прізвища, імені та по батькові, міліціонери склали протокол про затримання, якого сам активіст не бачив, і де підставою для затримання було вказано “для складення адміністративного матеріалу”. Також міліціонери затримали двох людей, яким активісти роздали листівки, про що було складено протокол про добровільне вилучення речей. Ці двоє людей підписали написані слідчим пояснення, де було написано, що вони “листівок навіть не читали, але там було щось агітаційного характеру”.

Іншій затриманій 3 серпня активістці кампанії “Помста за розкол країни”, Катерині Чепурі, вдалося сфотографувати виправлений пост-фактум протокол, де також була дописана інша дата – 4 серпня. В копії ж протоколу, який Катерині вручили після його складення, цього рядка немає, і стоїть лише дата 3 серпня, і цей документ стане підставою для ініціювання скарги до прокуратури та вищого начальства міліціонера, який здійснив службовий підлог.

Метою кампанії “Помста за розкол країни” є відсторонення від влади осіб, які замість того, щоб вирішувати економічні та соціальні проблеми, намагаються розколоти країну та зіштовхнути лобами простих людей, які, незалежно від мови спілкування, однаково страждають від влаштованого їм нинішньою владою “покращення життя вже сьогодні”.

Долучитись до кампанії “Помста за розкол країни” можна, заповнивши анкету: http://vstavay.info/yak-ya-mozhu-dopomohty/

Зробити пожертву на кампанію можна через:

Приватбанк (картка): 5577 2127 1645 8826 (Чулівська Ірина Костянтинівна)

Яндекс-гроші: 410011485041060

PayPal: Oksana24@live.com