Організатори «Підкаменя» закликають не брати на фест партійні прапори і агітматеріали

Під час останнього передфестивального засідання оргкомітет «Підкаменя-2012» закликав усіх учасників виборчого процесу утриматися від агітації на Фестивальному Полі.

Один із організаторів фестивалю Олександр Ганущин каже: «Підкаменю» – шість років і «Підкамінь» має вже свої традиції. Однією з таких гарних традицій є відсутність на Фестивальному Полі наметів і прапорів із партійною символікою та роздаткових партійних агітаційних матеріалів. Фест виріс у непростих умовах становлення Українського суспільства: за шість років вже вчетверте відбувається виборча кампанія, кілька разів змінювалася влада. Коло творців фестивалю завжди було «різношерстним» щодо політичних уподобань. Але, вони завжди знаходили спільну мову. Бо у них була одна мета – «Підкамінь».

Як зауважив інший організатор фестивалю Ігор Криськів, фестиваль, залишаючись майданчиком пропаганди усього Українського з великої літери, жодного разу не став майданчиком для тотальної передвиборної агітації.

«Жодного разу ми не «мучили» підкамінську публіку з’ясуванням політичних стосунків» підкреслив виконавчий директор фестивалю Олег Ковальчук.

Тож організатори не мають наміру робити винятків і цього разу. Місія «Підкаменя» нести людям щиру, не забарвлену у кольори політичних сил українськість та якісну, не зіпсуту надмірною комерційністю, українську музику та привертати увагу всіх середовищ, в тому числі і політичних до проблеми відбудови монастиря.

Організатори фестивалю звертаються до усіх політичних сил з великим проханням залишити партійні прапори та агітаційну продукцію вдома, а на Підкамінь 2012 взяти гарну вишиванку та усмішку. Тоді, сповитий легендами «Підкамінь» нікому не зіпсує настрою зайвою заполітизованістю.

Прес-служба Етнофестивалю «Підкамінь-2012»