В Севастополі міліція затримала 5-х активістів за поширення листівок проти Колесніченка і ПР (оновлено)

В Севастополі міліцією затримано 5-х активістів кампанії “Помста за розкол країни”, які роздавали в місті російськомовні листівки із закликом не голосувати за Партію регіонів та кандидата від цієї партії в одномандатному мажоритарному окрузі No.225 Вадима Колесніченка – автора законопроекту “Про засади державної мовної політики.”

Причиною затримання працівники міліції назвали відсутність повідомлення до місцевих органів влади про проведення мирного заходу.
Аргументи активістів про те, що вони не проводять акцію, а право на поширення інформації їм гарантує Конституція України, севастопольську міліцію не переконали і активістів було доставлено до Ленінського райвідділу міліції.

Затримані: Свєжєнцев Максим, Корольов Дмитро, Копил Руслан, Чепура Катерина, Шивала Юрій

Затримані активісти повідомили. що правоохоронці збираються довести, що поширення листівок є акцією і провести судове засідання прямо в приміщенні райвідділку для чого туди невдовзі має приїхати суддя. Також активістів звинувачують у поширенні передвиборчої агітації.

UPD:  Наразі правоохоронці визначились із обвинуваченням. Активістам інкримінують порушення статті 212 пр. 13 ч. 2 КУпАП, але протокол про адмінпорушення на них ще не склали.

Розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно, а так само організація такого розповсюдження – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Для коментарів: 

Чепура Катерина 063 452-97-09

Юрій Шивала 093 740-42-97

Чергова частина Ленінського райвідділу міліції м. Севастополя

(0692) 54-41-81

Начальник Ленінського РУ – Поддубов Олександр Олександрович
телефон: 54-27-76