Інтерактивний медіазахід Tolerance Camp

Міжнародна громадська організація “Інтерньюз-Україна” запрошує журналістів з усіх областей України взяти участь в інтерактивному медіазаході за участю представників національних меншин та біженців “Табір толерантності“, який відбудеться в Києві 25 вересня 2012 року.

Уперше захід об’єднає представників медіа та національних меншин і біженців, які зможуть обговорити висвітлення проблем цих груп в українських медіа.

В рамках Tolerance Camp журналісти отримають унікальну нагоду безпосередньо поспілкуватися із запрошеними експертами, представниками національних меншин та біженцями, взяти у них коментар або розширене інтерв’ю у неформальній атмосфері.

Крім того, журналісти отримають цінні поради та “уроки толерантності” від запрошених експертів – відомих українських медійників та представників міжнародних правозахисних організацій, які мають великий досвід у висвітленні національних та інших меншин в Україні. Можливість виступити також буде надана самим представникам нацменшин, які зможуть поділитися своїм досвідом спілкування зі ЗМІ та побажаннями з учасниками заходу.

Очікується, що учасники заходу підготують матеріал для ЗМІ на основі спілкування з представниками національних меншин, біженцями та експертами.

Дата: 25 вересня 2012 року
Місце: м. Київ, вул. Ризька 15, офіс МГО “Інтерньюз-Україна”
Час: з 9:30 до 14:00

Модератор заходу:
Максим Буткевич – правозахисник, співкоординатор проекту “Без кордонів” ГО “Центр Соціальна Дія”, що відслідковує ситуацію з правами людини у Центральній Азії та інших регіонах, право на притулок та права біженців в Україні, протидію ксенофобії та расизму. Член Громадської Ради при МВС (2008-2010), член Національного комітету Amnesty International-Ukraine (2007-2008). Учасник/тренер Національної освітньої програми “Розуміємо права людини”.

Умови участі:
До участі у тренінгу запрошуються журналісти або редактори загального національних або регіональних видань. Бажано мати досвід у висвітленні тем, що стосуються заходу (національні меншини, біженці, ксенофобія, толерантність, расизм), або інтерес до цієї тематики.

Для участі у заході необхідно до 14:00 14 вересня 2012 р. надіслати онлайн-анкету, яку також можна заповнити на сайті www.internews.ua, або зареєструватися за телефоном +380 (44) 458 44 40, 501 92 03, +380 (63) 433 90 44 (Вікторія Козир).

Підтвердження участі відібрані учасники отримають 18 вересня 2012 р. Організатор залишає за собою право не пояснювати і не оголошувати причини відмови в участі.

Участь у заході є безкоштовною. Учасникам забезпечують:
– харчування (кава-пауза та фуршет);
– компенсація проїзду (для учасників з регіонів за наявності оригіналів квитків);
– проживання в готелі (для учасників з регіонів за бажанням на 1 добу).

Tolerance Camp відбудеться в рамках проекту “Сприяння суспільної толерантності до національних меншин та біженців в Україні через збільшення масштабу та якості їх висвітлення в українських медіа” за підтримки Фонду розвитку українських ЗМІ Посольства США в Україні.

Із додатковими запитаннями, будь ласка, звертайтеся до координатора заходу Вікторії Козир за тел.: +380 (44) 458 44 40, +380 (63) 433 90 44, або написавши на електронну адресу event@internews.ua.