Київська міліція вважає, що агітація проти ПРУ є за визначенням незаконною?

Як повідомлялося, днями у Солом’янському районі було жорстко затримано активістів руху “Відсіч” під час розповсюдження листівок з агітацією проти Партії регіонів.

“Майдан-Моніторинг” спитав у ГУ МВС України у м.Києві таке:

1. Чи відповідає дійсности вказана інформація?

 2. Якщо так, то якими були правові підстави таких дій співробітників міліції, зокрема – щодо нібито необхідности якоїсь “заявки” для поширення листівок з агітацією чи контрагітацією?

У строк, відведений Законом України “Про доступ до публічної інформації”, ми отримали відповідь:

Згідно з п.2 ст.22 згаданого закону “відповідь розпорядника інформації про те, що інформація може бути одержана запитувачем із загальнодоступних джерел, або відповідь не по суті запиту вважається неправомірною відмовою в наданні інформації”, але то таке.

Проте за наведеним у відповіді лінком читаємо ну зовсім вже дивні речі: “до Солом’янського райуправління столичної міліції спецлінією 102 надійшло повідомлення, що біля станції метро «Політехнічний інститут» розповсюджуються агітаційні матеріали проти Партії Регіонів. За вказаною адресою негайно прибула група працівників райуправління на чолі з його керівництвом“.

Нащо було групі “працівників райуправвління на чолі з його керівництвом” (!!!) негайно прибувати за адресою здійснення громадянами України законного права на проведення передвиборної агітації (яка включає в себе і право закликати голосувати проти певних кандидатів та/чи політичної сили) – невідомо. Хіба що і справді те, що у заголовку цього матеріалу. Ми б з радістю почули думку керівництва райуправління (і для цього є електронна адреса monitor[at]maidan.org.ua).

p.s.  Тим часом суд виправдовує активістів. Чи не захоче “керівництво” відшкодувати їм витрачений час та нерви? На жаль, напевно що питання є риторичним.