Регіонал вважає, що на користь людям можна трохи порушити законодавство

На думку народного депутата від ПР, громадянам байдуже, звідки ідуть речі, які ідуть на користь.

Людям байдуже, звідки ідуть гроші на речі, які приносять їм користь, тому це не можна називати адмінресурсом. Про це в ефірі «5 каналу» заявив депутат-регіонал Владислав Лук’янов.

«Я вважаю, що для громадян байдуже за який кошт зробили дорогу, за який кошт зробили лікарню, за який кошт дітей відправили на фестиваль, де вони виступали. Для людей байдуже звідки ідуть речі, які ідуть на користь», – зазначив Лук’янов. «Можна робити корисні речі і не порушувати закон, а можна налаштуватись на те, що будь-що зроблено для людей на користь, ми кажемо: це не можна робити – це адмінресурс, дорогу заасфальтували – адмінресурс, спортивні змагання адмінресурс. Хіба це нормально?», – заявив регіонал.

УНІАН

**********************

Щоб там не вигадував Єфремов, а п.13 ст.74 Закону України “Про вибори народних депутатів України” каже: “Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців”.
Такі порушення, за спостереженнями “Майдан-Моніторингу”, наразі є чи не найпоширенішими.