“… що небіжчику гірчичник!”, або ЦВК припинила зловживання свободою пересування в день виборів.

Виборець може змінити місце голосування без зміни виборчої адреси лише в межах виборчого округу.

Таке рішення прийняла Центральна виборча комісія у суботу, передає Інтерфакс-Україна.

Секретар ЦВК Тетяна Лукаш нагадала, що раніше ЦВК ускладнила процедуру зміни місця голосування без зміни виборчої адреси. У той же час, за її словами, до органів ведення Державного реєстру виборців продовжують масово надходити заяви виборців про бажання змінити місце голосування.

“Зловживання не припинилися”, – підкреслила вона.

Раніше Комітет виборців України повідомив про три випадки застосування технологій, при якій виборці масово змінюють місце голосування, з них два випадки в Києві і один – в Ірпені (Київська область).

У той же час, голова ЦВК Володимир Шаповал в ході зустрічі в п’ятницю в Києві з делегацією передвиборчої місії тимчасового комітету ПАРЄ зі спостереження за виборами в Україні назвав гострою проблемою тенденцію до зміни виборцями місця голосування з одного округу на інший.

“Цей нездоровий феномен масової міграції придбав найбільш виразне поширення в кількох виборчих округах. Явище носить явно маніпулятивний характер. Але ми вже найближчим часом обов’язково знайдемо спосіб мінімізувати таку негативну практику”, – запевнив глава ЦВК.

Джерело

* * *

Майдан-ІНФОРМ: Коли вже й останньому сліпому стало видно, що усі ОВК та ДВК опинились як не під орудою, то під надійним контролем Партії регіонів, Центральна виборча комісія вирішила стати на перешкоді “виборчому туризму”. Властиво, цю постанову варто вітати! Але враження про те, що ЦВК так само контрольована тією ж самою Партію регіонів тільки підсилилось.