Вперше на Волині село розвиватимуть відповідно до стратегічного плану

21 вересня 2012 року о 15:00 у будинку культури с. Козин Рожищенського району відбудеться круглий стіл на тему «Від спільних дій до успіху громад». Захід організовує в межах проекту під однойменною назвою Волинський Інститут Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив за підтримки Благодійного фонду «Європейський вектор».

Головна мета круглого столу – показати сільським громадам їхній потенціал, а також можливості для соціально-економічного розвитку села.

Стратегічне планування розвитку сільських громад вже не новинка в Україні, але на Волині, нажаль, ще немає прецедентів впровадження стратегічних планів соціально-економічного розвитку сільської місцевості. Рожищенський район стане першим у Волинській області, де за участі сільських громад будуть використовувати надбання  історії та культури, місцевий колорит, підприємливі ідеї жителів, а також вигідне географічне розташування (неподалік від обласного центру) для підняття сіл та їхніх громад на якісно новий щабель економічного та соціального розвитку.

Пілотними населеними пунктами, в яких планується закласти основи для новітнього розвитку села у культурному та економічному плані стануть села Рудка-Козинська, Переспа, Любче та Козин Рожищенського району Волинської області. У цих селах реалізатори проекту «Від спільних дій до успіху громад» хочуть запустити процес стратегічного планування та залучити місцеві громади до розробки та впровадження стратегічних планів розвитку сільських громад.

В час, коли середній вік сільських жителів стрімко зменшується, молодь масово мігрує до міст, а села практично «вимирають», важливо розвивати села, використовувати ті ресурси, які у них є, мотивувати жителів сільської місцевості до активних дій заради свого ж власного блага.

Відтак, проект «Від спільних дій до успіху громад» допоможе створити передумови для впровадження інновацій у роботу закладів культури, виявити потреби та потенціал позитивних змін у громаді; допоможе активізувати громадськість, сформувати команду місцевих активістів, підготувати лідерів громади до розробки та реалізації програм, проектів та мобілізаційних кампаній.

Обговорити механізм спільних дій запрошено голів вищезазначених сіл, директорів будинків культури, директорів шкіл, представників місцевих сільських громад, соціальних служб та центру зайнятості, народних умільців, та настоятелів церков.

В результаті круглого столу буде визначено основні напрямки, в яких розвиватимуться залучені села та створено ключові засади для планомірного підйому Волинського села.

Контактна особа: Людмила Вільчинська

 (098) 9222616

(066) 1630008

 (0332) 200032

email: l.vilchynska[AT]gmail.com