5-7 жовтня. Cпецпроект “Cкладносурядні”. Куратор: АртПоле

Початок о 21:00. Київ, Мистецький Арсенал, вул. Лаврська, 10-12, в рамках Книжкового Арсеналу

 Вартість квитків 60–100 грн, абонемент на три вечори коштує 150-200 грн. Квитки можна придбати на www.parter.ua, www.karabas.com й 1001bilet.com.ua, а також в театральних касах в торгівельному центрі «Глобус», підземні переходи біля станцій метро «Майдан Незалежності» і «Площа Льва Толстого».

 Це три мультидисциплінарні проекти, у центрі яких — сучасна українська література. Це новий вимір тексту, що виходить за межі книги у простір концерту, вистави, перформансу. Режисери, композитори, художники, міцно тримаючись тексту і в той же час індивідуально осмислюючи його, вигадують власні твори. Надзвичайно важливою у цих трьох вечорах є безпосередня присутність авторів. Письменники перетворюватимуться іноді на оповідачів, іноді — на спостерігачів, але головним чином на основних учасників власних творів, що блукають у пошуках сенсу й форми, опиняючись на перетині візуального, музичного, поетичного. Кожного вечора простір Арсеналу змінюватиметься — залежно від настрою та атмосфери творів таких різних письменників.

 ДЗЕРКАЛО
Олена Костюк / Тарас Прохасько

+ Ensemble Nostri Temporis

На Книжковому Арсеналі перформанс вперше демонструватиметься за безпосередньою участю Тараса Прохаська. Твір побудований за принципом «битого дзеркала» — складений з уламків текстів, пісень і візуальних образів як уривків снів чи пам’яті. Їх елементи можна переставляти місцями, накладати один на один, від цього може змінюватись картинка, як у калейдоскопі, але завжди залишається незмінним те, що відображається в цих уламках. Така собі гра. Гра в Час. Складові перформанса це: давні українські пісні і тексти Тараса Прохаська, сучасна класична музика, відео-живопис.

АБСЕНТ
Юрій Андрухович / Кarbido
+ vj-група КУБ | АртПоле | Hermetic Garage | MixAllOffTunes | Ela Birylo

Ідея — у створенні за мотивами роману «Перверзія» синтетичної поетично-музичної програми, підсиленої відео у найрізноманітніших формах та проявах. У центрі роману — загадкова історія поета і мандрівника Станіслава Перфецького, що з’являється у місті привидів Венеції, а відтак, зазнавши в ній цілого ряду фантастичних пригод і безтямно закохавшись, назавжди зникає з «видимої поверхні світу». Творці «Абсенту» уявляють його як оригінальний саунд-трек до фільму, знятого невідомим режисером (самим Перфецьким?) за мотивами «Перверзії», але ніколи не змонтованого. Багатомовність і багатозначність — як у прямому, так і в переносному значеннях.

 Zброя пролетаріату
Сергій Жадан / Собаки в Космосі

З харківським ска-гуртом «Собаки в космосі» Жадан працює вже п’ять років. З часом звучання проекту зазнало суттєвих змін. Від ліричних балад та сатиричних композицій колектив перейшов на брудніший, динамічніший звук та гостросоціальну лірику. Сьогодні музиканти грають соціальний диско-панк, а героями нових пісень СЖ та СВК є всіма пізнавані персонажі — представники АП, депутати ВР, службовці МНС і МО, клерки обласних, районних та селищних рад. В цілому ж проект і надалі виконує життєствердну музику для протестного електорату.

АртПоле