Блогери зняли документальний фільм, як Єфремов розвалив завод на Донбасі

Донецькі блогери зняли документальний фільм “Стахановский могильщик ” про коксохімічний завод, розграбований на початку 2000-х структурами “регіонала” Олександра Єфремова. Тоді депутат був губернатором Луганської області.

Автори показали територію, де колись працював завод коксохімії у місті Стаханові Луганської області. Тепер там руїни цехів, сміття і терикони. Залишки заводу блогерам показав останній директор підприємства Сергій Тітов. Він на камеру розповів про долю підприємства.

“У 1998-ому область очолив Олександр Єфремов, якому приглянувся Стахановський коксохімічний завод, – каже чоловік у фільмі. – За кілька років комерційні структури чиновника зробили з підприємства банкрута. Обладнання здали на металолом. Зараз на його місці — пустка”.

Чоловік розповідає, що місцева влада забороняла купувати газ для заводу в будь-яких компаній, окрім ЗАО “Фонду”, який відносять до впливу депутата Єфремова.

Ведучий документального фільму та один із її авторів — донецький журналіст Денис Казанський. Він відомий у блогосфері за ніком “frankensstein”. Казанський писав статті для місцевих ЗМІ про долю Стахановського коксохімічного заводу. У фільмі він показує офіційні документи та листи від “Фонду” до керівництва підприємства, що підтверджує причетність нардепа-“регіонала” до розвалу підприємства.

У фільмі “Стахановский могильщик” грає гімн Партії регіонів. Денис Казанський іронізує словами: “Как выглядит “стабильность” в Стаханове”. Каже на камеру, що Молоді Регіони могли би проводити свої молодіжні з’їзди на “прекрасній” території заводу, а так вона пустує собі без діла.
Джерело: Gazeta.ua
httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7JK9qZLpeeo

About Віталій Овчаренко 449 Articles
Журналіст, громадський діяч, Донеччанин, ветеран російсько-української війни.