“Демініціативи” подадуть позов до суду, якщо Королевська перед ними не вибачиться

Директор фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна сказала, що вони подадуть позов до суду на звинувачення партії Наталії Королевської “Україна – вперед!”, якщо політик не вибачиться перед соціологами. Про це Ірина Бекешкіна розповіла у коментарі УНН.

“Я думаю, що це буде залежати від неї (Наталії Королевської – Ред.). Якщо вона публічно вибачиться, тоді може ні (не подаватимуть позов – Ред.), а якщо не вибачиться, то доведеться”, – сказала соціолог.

І.Бекешкіна зауважила, що вона особисто не буде вирішувати питання стосовно позову.” Єдине, я просто не хочу, щоб це стало прецедентом, коли кожен, кому не сподобається якийсь результат, буде тягати соціологів по судах”, – додала фахівець.

І.Бекешкіна наголосила, що позов партії Королевської  до соціологів є “нусусвітньою наглістю”. “Коли вже все ясно і вона знову починає говорити про якийсь свій паралельний екзит-пол, про те, що вони мають інші результати, що вона не довіряє екзит-полам. Ну це повна неадекватність”, –  обурилася диреткор Фонду “Демократичні ініціативи”.

Нагадаємо, партія “Україна – вперед!” 11 жовтня подала позовну заяву до Господарського суду Києва проти фонду “Демократичні ініціативи” та Київського міжнародного інституту соціології з вимогою спростувати інформацію про низький рейтинг партії.

Раніше було оприлюднено дані загальнонаціонального дослідження громадської думки, проведеного фондом “Демократичні ініціативи” разом з Київським міжнародним інститутом соціології. У цьому дослідженні зазначалося, що якби вибори відбулися в найближчі вихідні, то за партію Наталії Королівської “Україна – Вперед!” проголосували б 2,1% виборців.

Джерело:  УНН