Харківській “Ліцей мистецтв” №133: батьки повстали проти поборів

В Харківській спеціалізованій школі з поглибленим вивчанням деяких предметів “Ліцей мистецтв” №133, де викладання ведеться українською мовою, 4 жовтня 2012 року відбулися батьківські збори (батькам про місце і час проведення зборів було повідомлено за день до цього), де адміністрацією школи, при участі представника районо, була повідомлена звістка про підвищення тарифів за навчання вдвічі та більше (залежно від відділення, на якому вчиться дитина).

Тарифи підвищили з 1 вересня поточного року, але повідомили батькам тільки на батьківських зборах ,про які йдеться вище. Батьки обурені цінами на навчання та формою розмови.

Адміністрація школи повідомила, що все це узгоджено прем’єр-міністром Азаровим після відповідного листа з проханням диференціювати тарифи для різних відділень від батьків. Але копію листа показати відмовились. Ніяких документів, окрім намальованих на папері розрахунків директора, батьки не бачили.

Минулого року вже сталися деякі зміни в цій школі: було звільнено попереднього директора, Лагутіну Н.Г. , підвищили оплату за навчання та інші. Йдеться про цілеспрямоване знищення ліцею, аналога якому нема у місті.

Листи зі скаргами від батьків були відправлені і в кабінет міністрів, і в антимонопольний комітет та інші організації. Копію листа дивіться тут ЗВЕРНЕННЯ