“Гомільшанські ліси”: національний парк – не місце для рубок!

В травні цього року в національному парку “Гомільшанські ліси” був призначений новий директор – І. Северін. Вже на представленні колективу парку та громадськості він відверто заявив про свою стратегію – “рубати та забудовувати” (http://pechenegy.org.ua/ru/node/646). На той час, за сім років свого існування “Гомільшанські ліси”, завдяки зусиллям свого колективу, стали однією з провідних установ природно-заповідного фонду України. Вагому роль в цьому відіграла їх науково-технічна рада, рішенням якої, наприклад, в парку були припинені полювання та масштабні рубки.
Але таке суперечило планам нового директора, і за літо склад науково-технічної ради був змінений на більш слухняний (http://pechenegy.org.ua/ru/node/816). А нова рада вже 28 вересня погодила в парку рубки (причому, зробила це, не дуже розбираючись, що вона погоджує – з цього приводу див. http://www.youtube.com/watch?v=8xgAANfIlns).
Тож, завдяки намаганням нинішнього керівництва “Гомільшанських лісів” та при потуранні його науково-технічної ради, у 2012-2013 роках “під розчистку” можуть піти більше 400 гектар унікальних ділянок парку (http://www.greenkit.net/Members/Pe4eneg/GomolshaNPP/Limits2012-13.pdf).

Щоб не допустити цього і зберегти Гомільшанські ліси і надалі, 10 жовтня цього року 190 представників громадських організацій та окремі громадяни з України, Білорусі, Росії та Узбекистану направили Міністру екології та природних ресурсів України відкрите звернення, яким запропонували не затверджувати в цьому парку рубки.
Повний текст звернення із підписами див. на http://pechenegy.org.ua/ru/node/827.
*
____________________

КОНТАКТ:
Сергій Шапаренко, ЕкГ “Печеніги”: тел. (066) 387-46-81, pechenegy[at]rambler.ru

Підготовлено ЕкГ “Печеніги”, членом Міжнародного Соціально-екологічного Союзу.
При використанні матеріалів бюлетеня прохання посилатися на джерело.