Нові порушення на виборах: продуктовий ярмарок від Партії регіонів та зіпсовані бюлетені

Щогодини кількість порушень, виявлених спостерігачами ВО «Батьківщина», стрімко зростає.

Так, в Одеській області поблизу виборчої дільниці №511064 (виборчий округ №139) Партія регіонів проводить ярмарок з використанням передвиборних агітаційних матеріалів.

Зокрема, у рамках ярмарку уся продукція видається покупцям виключно у пакетах з написом «Партія регіонів».

Окрім того, на тому ж виборчому окрузі на дільниці № 511072 виборцям роздають безкоштовні продуктові набори із символікою Партії регіонів.

Також на Львівщині за день до виборів на засіданні ДВК було неправильно проставлено штамп “вибув” на близько 1000 бюлетенів. ЦВК дала роз’яснення про можливість використання цих бюлетенів, проте, під час початку голосування на дільницю прибули нові бюлетені з ОВК.

Після втручання мобільної групи місцевого штабу ВО «Батьківщина» видача бюлетенів припинилась. Однак представник ОВК дав неправомірні роз’яснення, що “старі” бюлетені які були видані виборцям, не мають враховуватись при підрахунку голосів.

Таким чином значна кількість голосів можуть бути безпідставно не враховані.

Зафіксовано порушення і у Вінницькій області на виборчій дільниці № 050054 (виборчий округ № 14).  Заступник голови ДВК Віталій Пустовій під час голосування виборців знаходився біля скриньки для голосування і виборці, які виходили з кабінок, демонстрували йому проголосований бюлетень.