ООН погрожує Україні санкціями за викраденого опозиціонера

Верховний комісар ООН у справах біженців глибоко стурбований зникненням російського опозиціонера Леоніда Развозжаева в Києві.

Про це йдеться в офіційній заяві на сайті Агентства ООН у справах біженців.

Як відомо, російського опозиціонера викрали в Києві в п’ятницю біля управління у справах біженців, під час того, як він дізнавався про можливість політичного притулку.

Развозжаев у неділю опинився в Москві і був заарештований.

“Функціонування системи надання притулку вимагає, щоб особи, які шукають міжнародного захисту, мали впевненість у справедливій і рівній основі системи надання притулку, яка дозволить їм висловити свої претензії, а також, щоб їх права, зокрема, щодо фізичної недоторканості і збереження особистих даних, повністю дотримувалися і захищалися державою перебування”, – заявили в ООН.

У заяві також зазначено, що у разі видачі прохача про притулок “країні походження, без поваги існуючих процедур, це може призвести до того, що держава буде притягнутв до відповідальності за грубе порушення національного та міжнародного права”.

УВКБ ООН сподівається, що “інцидент буде ретельно розслідуваний відповідними правоохоронними органами і чекає результатів офіційного розслідування”.

Як відомо, раніше прес-служби Генпрокуратури, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ України заявили, що не мають відношення до вивозу Развозжаева в Росію.

Українська правда

1 Comment

  1. А почему ООН промолчало, когда израильская разведка выкрала из Украины палестинского ученого(не террориста)?
    Палестинец вызвал подозрение у израильских властей прежде всего своим статусом – ранее он работал замначальника и техническим директором электростанции в Газе. Мол, нельзя без связей с ХАМАС такой пост занять. А то, что Абу-Сиси дипломированный электротехник, получивший университетское образование и имеющий ученую степень, – ерунда. Как и то, что жил он в последние годы на Украине, пытался получить гражданство этой страны, ведь Абу-Сиси женат на украинке, у них в семье шестеро детей.

Kommentarerne er lukkede.