Різаненко викрив схему фальсифікацій «Каскад»

«На дільницях, де більшість голосів отримали опозиційні сили, влада застосувала схему фальсифікацій «Каскад», – таку думку висловив кандидат у народні депутати у 97-му окрузі від політичної партії УДАР Павло Різаненко прес-службі ГО «Громадський захист Київщини».

На його думку, суть цієї схеми полягає в тому, що Окружні виборчі комісії, які контролюються владою та Партією регіонів, «невигідні» для себе результати виборів – протоколи та бюлетені повертають у Дільничні виборці комісії на «доопрацювання» та «перерахунок».

«В 97-му окрузі трапляються випадки, що ОВК такі повернення робить уже втретє і навіть вчетверте, що нагадує такий собі «каскад», – переконаний Різаненко, – і це здійснюється під будь-яким приводом: не там стоїть печатка, пожмакані протоколи, загнуті кутики в документів, або ж бюлетені навмисне погано запаковані».

Різаненко наголошує, що такі «недоліки» інколи навмисне робляться представниками влади в ДВК, щоб потім їхні поплічники-«підрахуї» з ОВК могли ці документи повернути. «У результаті таких повернень протоколів на уточнення та доопрацювання, а бюлетенів на перерахунок – дивним чином можуть зникати «опозиційні» голоси: бюлетені або знищаться, або ж досиплють інших, сфабрикованих. І це відбувається в масштабах усієї країни. Розрахунок влади вочевидь такий: спостерігачі від демократичних сил втомляться, і тоді в дію вступлять місцеві «підрахуї», які і зроблять свою чорну роботу. Справді, наші люди вже дві доби на ногах і реально втомлені, але ми все одно відстоїмо вибір громадян», – підсумував він.

 

Прес-служба ОВШ №97 партії УДАР

Контактна особа: 067 507 5390 Денис Гнатюк

1 Comment

Kommentarerne er lukkede.