Скандал у Харкові: директори шкіл заявляють, що з них вимагають «батьківські» гроші для передвиборної кампанії ПР. Інакше – звільнення.

У Харкові повним ходом йде передвиборча кампанія, на якій багато примудряються непогано заробити. Хтось займається розповсюдженням агітаційних матеріалів політичних партій, а хтось не гребує й відвертого шахрайства.

Не обійшла стороною передвиборна гонка і керування освіту Московського району. Так, директори всіх шкіл району направили меру Харкова відкритий лист з вимогою припинити неправомірні дії начальника управління освіти Московського району Оксани Гресь. Відповідний документ публікує сайт «ord-ua».

За словами директорів навчальних закладів, Оксана Гресь вимагає у адміністрацій третина коштів, одержуваних від батьків на поточні потреби шкіл. Чиновниця мотивує свої дії необхідністю фінансування виборчої кампанії партії влади, а також, заявляє Оксана Гресь, 10% одержуваних школою коштів від батьків вона перераховує особисто харківському градоначальнику Геннадію Кернесу. У разі невиконання керівництвом якої школи даних вимог, управління утворення Московського району ставить питання про звільнення директора навчального закладу.

У телефонній розмові ряд директорів шкіл Московського району навідріз відмовляються коментувати своє звернення до мера Харкова, а деякі й зовсім кидають слухавку, ледь почувши прохання журналістів відповісти на декілька питань, пов’язаних з гучним листом.

У свою чергу директор харківського департаменту освіти Ольга Деменко вважає опубліковане звернення фальшивкою і черговою провокацією політичних опонентів.

– За весь час в департамент освіта не надходило жодної скарги від директорів шкіл Московського району на керівництво управління освіти Московського району, ні з приводу управлінських, ні з приводу фінансових порушень. Я особисто знайома з усіма керівниками навчальних закладів Московського району і можу сказати, що це виключно чесні й інтелігентні люди. Я впевнена, якщо б такий лист дійсно існувало, то вони б під ним підписалися. А так, це тільки чергова передвиборна провокація. У всякому разі, якщо якісь зловживання з боку районного управління утворення і мають місце, то потрібно писати не анонімні листи міському голові, а відкриті заяви в прокуратуру, – заявила керівник відомства.

Крім того, Ольга Деменко впевнена і в доброчесності начальника управління освіти Московського району Оксана Гресь, знає її вже давно і може поручитися, що ніяких шахрайських дій з боку чиновниці бути не могло.