У гуртожитках вузів Дніпропетровська порушують виборче законодавство

У гуртожитках вузів Дніпропетровська в порушення Закону України «Про вибори народних депутатів» була розміщена агітація за кандидата від Партії регіонів. Про це у п’ятницю, 26 жовтня, повідомила кандидат в народні депутати України від Об’єднаної опозиції «ВО «Батьківщина» по 27-му виборчому округу Анастасія Староскольцева.

«Учора ми провели рейд всіма гуртожитками наших вищих навчальних закладів. Ми об’їхали гуртожитки Дніпропетровського національного університету, Дніпропетровського аграрного університету, Дніпропетровської медичної академії і хіміко-технологічного університету. В усіх гуртожитках висить інформація про «безкоштовний Wi-Fi з ініціативи від Партії регіонів», хоча, за законодавством, заборонено видавати досягнення міста чи області, зроблені за бюджетні кошти, за свої власні. На даний момент цей кандидат від Партії регіонів є суб’єктом виборчого процесу і будь-які згадування про нього на території вузів чи гуртожитків протизаконні. Крім того, ми побачили агітаційні листівки в холах гуртожитків, при вході, на дошках оголошень із закликами голосувати за певного кандидата. Також там були розміщені оголошення, які запрошували на зустріч з цим кандидатом. Адміністративний ресурс задіяний у повній мірі», – заявила Анастасія Староскольцева.

За її словами, після звернення до адміністрацій в усіх гуртожитках, окрім гуртожитку медичної академії, незаконну агітацію було знято. Що ж до гуртожитка-порушника, де до зауважень кандидата від Об’єднаної опозиції та її довірених осіб не дослухались, то, як зазначила Анастасія Староскольцева, вона має намір звернутись зі скаргою до ректорату вузу.

Також Анастасія Староскольцева повідомила про засилля незаконної агітації за кандидата від Партії регіонів на території гуртожитків Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту.

«Ректор Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту на моє прохання про зустріч зі студентами університету відповів відмовою, посилаючись на статтю 8 Закону України «Про освіту», і порадив «провести зустріч зі студентами університету за його межами». При цьому нами була отримана інформація, що в цьому університеті регулярно відбуваються зустрічі з кандидатом від Партії регіонів, безпосередньо в гуртожитках. І те, що там усе завішено його плакатами, говорить само за себе», – наголосила Анастасія Староскольцева.

 

Артем Фісунов, “Спільна Справа”, Дніпропетровськ