В кінотеатрі «Київ» представили програму МКФ «Молодість»

9 жовтня в кінотеатрі «Київ» відбулась друга прес-конференції Міжнародного кінофестивалю «Молодість», під час якої було представлено його програму та інші заходи, що відбудуться в рамках форуму.

Так у Повнометражній міжнародній конкурсній програмі буде представлено 12 фільмів із 16 країн, серед яких є і українська стрічка – фільм Дар’ї Оніщенко “Істальгія”. Про це під час прес-конференції повідомив програмний директор фестивалю Денис Нікітенко.

В українській секції фестивалю увійшло більше 50 фільмів, серед яких 6 повнометраних у спеціальній програмі «Українські прем’єри» та 11 фільмів у ретроспективі Богдана Ступки.

Цього року кінофестиваль знову приділить особливу увагу східноєвропейському кінематографу. Якщо минулого року основний фокус за цим критерієм було приділено Польщі, то цього року у центрі подій опиниться чеська кінематографічна школа. Зокрема, до конкурсної програми потрапив один чеський фільм. За підтримки Чеського культурного центру у Києві, у кінотеатрі  “Кінопанорама” 26 жовтня о 19:00  відбудеться показ німої стрічки “Еротикон” (1929)  Густава Махати у музичному супроводі екпериментального гурту IСON orchestra. Під час фестивалю буде представлена ретроспектива класика світової анімації – Їржі Трнки, буде представлена програма чеської кіно школи FAMU.

Представник Швейцарії Франц Шнайдер розповів про програму швейцарського кіно, що буде представлена на МКФ «Молодість».

Крім того, вже традиційно під час фестивалю молоді кінематографісти зможуть пошукати партнерів для зйомок свого першого фільму під час BoatMeeting, програму якої представила  Олександра Миколишин