Відсьогодні в Молдові заборонено серп і молот

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Новий закон був ухвалений у липні цього року правлячим “Альянсом за Європейську інтеграцію”. Опозиційна Комуністична партія Молдови, яка має третину місць у парламенті, протестує проти закону, називаючи його “​​анти-опозиційним”.

Лідер Комуністичної партії Володимир Воронін заявив в понеділок, що його партія залишить традиційний символ “серп і молот” і готова боротися за право на збереження своїх символів навіть у Європейському суді з прав людини.

У липні молдовські законодавці також постановили заснувати низку “музеїв радянської окупації” в країні і випустити підручник під назвою “Злочини комуністів”.

Нагадаємо, у квітні цього року депутати Львівської міської ради вдруге ухвалили рішення про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території міста. У травні суд у Львові відмінив цю заборону, повторно легалізувавши в місті серп, молот і свастику.

Тоді ж Донецька облрада роз’яснила, що червоний “прапор Перемоги” можна використовувати 9 травня, але не вивішувати його офіційно поряд із державним.

В лютому 2011 року у Верховній Раді України було зареєстровано проект закону, який передбачає кримінальну відповідальність або штраф до 17 тисяч грн за “пропаганду, публічне схвалення тоталітарної ідеології та практики комунізму і нацизму”.

У квітні 2011 року ВР підтримала скопійовану з російської постанову, яка засуджувала спроби порівняння СРСР із нацистською Німеччиною.

Історична правда