Президент Янукович пояснив Раді Церков свою позицію щодо резонансних законів

КИЇВ – Президент України Віктор Янукович переконаний, що в конструктивному діалозі буде знайдено виважене рішення щодо Закону «Про Єдиний державний демографічний реєстр».

Про це він сказав 17 жовтня 2012 року під час зустрічі з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, повідомляє Інститут релігійної свободи.

“Я з увагою ставлюся до висловлених вами позицій зі згаданих питань, – сказав Глава держави, звертаючись до учасників зустрічі, – Переконаний, що лише з вами і всім суспільством ми повинні дійти тут згоди, знайти збалансовані, мудрі рішення”.

За словами Президента, цей закон є однією з вимог для лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

Нагадаємо, що ієрархи церков та правозахисники наголошували на необхідності ветування Закону «Про Єдиний державний демографічний реєстр» (проект № 10492), обґрунтовуючи це порушенням конституційного права громадян на приватність у зв’язку з надмірно широким та безпідставним збором інформації про кожну особу, загрози втручання в особисте життя громадян.

Зокрема, у своєму зверненні Предстоятель УПЦ митрополит Володимир заявив, що “цей Закон несе в собі загрозу обмеження базових прав людини”, та закликав Главу держави ветувати його.

Під час зустрічі Віктор Янукович повідомив членів Ради Церков, що найближчим часом буде затверджено Державну програму розвитку української мови. “Програма після відповідної експертизи буде затверджена Урядом і відповідно профінансована в бюджеті наступного року. І так ми будемо робити кожного року”, – зазначив Глава держави.

Раніше, у зверненні від 4 липня 2012 року, глави Церков і релігійних організацій закликали Президента України “не підписувати вибухонебезпечний мовний законопроект № 9073, накласти на нього вето і повернути до Верховної Ради для справжнього повноцінного розгляду та вироблення збалансованого рішення”.

“Поглиблення мовного розділення, посилене політичним протистоянням, далі поглиблює суспільний розкол і розхитує основи української державності”, – констатували глави конфесій у Відкритому листі з цього приводу.

Як повідомляв ІРС, під час зустрічі глави конфесій закликали Президента України ветувати зміни до Закону «Про свободу совісті та релігійні організації».

Джерело: www.irs.in.ua

1 Comment

  1. 01220 КИЕВ БАНКОВАЯ 11
    ПРЕЗИДЕНТУ УКРАИНЫ
    В.ф. ЯНУКОВИЧУ
    НАСТОЯТЕЛЬНО ПРОСИМ ВЕТО НА ЗАКОН 10492
    ПРО ЕДИНИЙ ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР.
    ХАМИДОВ НИКОЛАЙ ВЯЧЕСЛАВОВИЧ.

Kommentarerne er lukkede.