95-му виборчому округу загрожує силовий сценарій

Побоювання у передвиборчому штабі Вячеслава Кутового, представники якого четверту добу тримають оборону в ОВК 95-го округу, зростають. За словами керівника передвиборчого штабу Кутового Владислава Венгерчука, по периметру довкола будівлі Окружної виборчої комісії в Ірпені  кружляють люди «спортивної  зовнішності», час від часу навідуючись у приміщення і пред’являючи посвідчення журналістів.

«Обстановка напружена. Програш кандидата від влади чим далі, тим очевидніший. Можливе повторення сценарію, відпрацьованого в Ірпені 2004 року на виборах мера. Невідомі влаштовують бійку, приїжджає підрозділ «Беркуту», видаляє із приміщення ОВК всіх представників кандидатів та спостерігачів і цим розв’язує руки для фальсифікації результатів», – говорить представник Кутового.

Наразі в приміщенні ОВК цілодобово чергують представники кандидатів у народні депутати в 95-му окрузі та міжнародні спостерігачі. Члени ДВК вже третю добу в задусі чекають своєї черги, аби здати протоколи та виборчі бюлетені.

За останні дві доби ОВК-95 відвідали один із лідерів Об’єднаної опозиції Анатолій Гриценко, народні депутати України Костянтин Бондарєв та Сергій Пашинський.  На думку членів штабу Кутового, саме ця небайдужість колег по політичній силі, а також постійна увага журналістів, не дозволяють фальсифікувати результати виборів у окрузі.

За даними Центральної виборчої комісії на 10.00 за результатами опрацювання 77,52% протоколів, кандидат від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Вячеслав Кутовий лідирує в 95-му окрузі з результатом 17 712 (26,27%). Його відрив від основних суперників, регіонала Петра Мельника та УДАРівця Олександра Юракова,  постійно зростає.

Ця тенденція  збігається з прогнозом штабу Кутового, який провів паралельний підрахунок голосів  і має на руках усі протоколи з мокрими печатками. За даними цього підрахунку за Вячеслава Кутового проголосувало 23 926 виборців, на другому місці Олександр Юраков із 19 941 голосами і на третьому – Петро Мельник (18 657 голосів).

 Для контактів: прес-служба Вячеслава Кутового 050 380 17 50, 95kyt@ukr.net