День за днем з новим екологічно-церковним календарем

Нещодавно світ побачив новий Екологічно-церковний календар на 2013 рік, виданий Бюро УГКЦ з питань екології.

Оригінальність цього календаря полягає у тому, що він присвячений Року віри та співпраці для збереження води і має за мету спричинитись до переосмислення та поглиблення християнської віри. Цитати з катехизму УГКЦ «Христос – Наша Пасха» покликані стати не лише естетичною прикрасою еко-церковного календаря, але насамперед тією необхідною поживою, за допомогою якої кожен християнин в часі Року віри зможе зробити свою віру по-справжньому дієвою.

Екологічно-церковний календар 2013 – це настінний і водночас перекидний календар. Формат – А4, 14 сторінок, повноколірний. Кожна сторінка календаря у верхній частині містить фото природи, відповідно до пори та місяця року, цитати взяті з катехизму, з розділу «Переображення всесвіту», а також основні екологічні свята. Нижня частина кожної сторінки подає традиційний християнський календар на відповідний місяць.

На остатнніх сторінках календаря подана коротенька інформація про Рік віри, про християнську відповідальність за природу та про Міжнародний рік співпраці для збереження води. Для того, щоб могти здійснювати нашу віру в повсякденному житті, до уваги подані також коротенькі поради, виконання яких може спричинитись до вагомих позитивних змін. Логічним завершенням календаря можна вважати Молитву до Бога Творця, яка покликана освячувати вірних, даючи їм необхідні ласки та силу для здійснення нашого життєвого покликання «порати та доглядати» за дорученим нам усім домом-Землею.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології