Los Colorados відкриють 12-й фестиваль “Нове британське кіно”

В четвер, 15 листопада, в Україні за підтримки Британської ради в Україні та Артхаус Трафік розпочнеться 12-й  фестиваль «Нове британське кіно», під час якого глядачі зможуть ознайомитись з новинками британського кінематографа. Більшість фільмів, крім киян та гостей столиці, зможуть також побачити жителі Львова, Одеси, Дніпропетровська, Донецька, Харкова, Запоріжжя, Полтави, Рівного, Вінниці та Севастополя.

Кіноподію відкриє драма Руфуса Норріса «Зламані», участь у зйомках якої взяли такі актори як Тім Рот та Кілліан Мерфі. Нагадаємо, що цей фільм влітку цього року дуже добре прийняли глядачі 3-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Зокрема, стрічка отримала гран-прі, яке присуджується за результатами глядацького голосування.

У драмі «Таємничий Альберт Ноббс» глядачі зможуть побачити Глен Клоуз у ролі, яку кінокритики називають кращою в кар’єрі актриси. У фільмі також знімались такі зірки як Міа Васіковска та Аарон Джонсон.

Адаптація книги «Грозовий перевал» Емілії Бронте навпаки відкриє українському глядачеві нових, а часом навіть непрофесійних, акторів. Можливо, саме такий нестандартний хід, а також неортодоксальність екранізації самої книги і принесли його режисерці Андреа Арнольд  приз Венеційського МКФ за операторську роботу.

Цього року на кінофестивалі буде також продемонстровано і документальний фільм «Самозванець». Це правдива історія про крадія особистостей, на думку кінокритиків, не поступається найвишуканішим художнім голлівудським трилерам.

Не обійдеться під час фестивалю і без кінодебютів британського кіно. Цього року таким стане написаний і знятий відомим актором Педді Консідайном «Тираннозавр». Нагадаємо, фільм отримав премію BAFTA («британський Оскар») за «Видатний кінодебют», а актори-виконавці головних ролей – бурхливі оплески критиків.

Крім того, у всіх містах фестивальної карти глядачі зможуть побачити також підбірку короткометражних фільмів-номінантів на премію BAFTA – «Британія. Коротко».

На жаль, лише жителі Києва зможуть побачити яскраву комедію «Готель «Меріголд»: найкращий з екзотичних», в якій знімались неперевершені актори поважного віку на чолі з Дамою Джуді Денч.

Також лише кияни і лише один раз покажуть відреставровану версію першого справжнього фільму Альфреда Хічкока «Квартирант. Історія лондонського туману», який стане «спеціальною подією» кінофестивалю. Фільм представлять відомий кінознавець Йен Сміт, який розповість киянам про невідомі фати з історії короля саспенса – Альфренда Хічкока.

На відкритті кінофестивалю, що відбудеться о 19.00 у кінотеатрі «Київ», виступить гурт Los Colorados.