Офіційно. Суд незаконно оштрафував дітей – Прокуратура

Повідомлення для ЗМІ

15 листопада 2012 року

        

Суд незаконно оштрафував дітей – Прокуратура

Прокуратура Оболонського району Києва в апеляційному порядку опротестувала 8 незаконних постанов суду про застосування до дітей адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

Як встановлено прокурорською перевіркою, Оболонський районний суд притягнув до адміністративної відповідальності 4 неповнолітніх (одного із них 5 разів) та наклав на дітей штраф у розмірі 51, 510 та 850 грн.

На сьогодні Апеляційний суд м. Києва за протестами прокуратури вже скасував три незаконні постанови районного суду і застосував до дітей передбачені законодавством заходи впливу у вигляді попередження.

Довідково:

Відповідно до ст. 241-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за вчинення адміністративних правопорушень до неповнолітніх у віці від шістнадцяти до вісімнадцяти років можуть бути застосовані такі заходи впливу: зобов’язання публічно або в іншій формі попросити вибачення у потерпілого; попередження; догана або сувора догана; передача неповнолітнього під нагляд батькам або особам, які їх замінюють, чи під нагляд педагогічному або трудовому колективу за їх згодою, а також окремим громадянам на їх прохання.

 

Прес-служба прокуратури

Оболонського району міста Києва

1 Comment

  1. Чему удивляться? Кругом работают одни “высококлассные специалисты”, куда не плюнь… Рулят, как хотят… Закон – как дышло…

Kommentarerne er lukkede.