Представники молодіжних громадських організацій дадуть нове ім’я скверу

www.holodomor33.org.ua

Київ, 14.11.2012

ПРЕС-АНОНС

Представники молодіжних громадських організацій дадуть нове ім’я скверу

16 листопада

12:00

Сквер навпроти кінотеатру «Київська Русь» (вул. Артема, 93)

Акція буде присвячена доброчинцям — людям, які в часи Голодомору 1932—1933 років рятували інших від голодної смерті. Організатори акції прагнуть наголосити на тому, що й в ці лихі часи мав місце героїзм та життєствердні вчинки.

У сквері, де колись був розміщений пам’ятник одному з організаторів геноциду — Станіславу Косіору, кожному дереву буде дане символічне ім’я в пам’ять про одного з рятівників. Відповідно до кількості врятованих гілки дерев будуть прикрашені янголами, що символізуватимуть українців, які пережили 1932 та 1933 роки.

Під час дійства історик Володимир Тиліщак, автор книги «Людяність у нелюдяний час», яка вийде у грудні цього року і розкриває тему взаємодопомоги в період Голодомору, розповість історії про героїв, що робили подвиг просто ділячись хлібом.

На закінчення заходу керівники громадських організацій підпишуть звернення до КМДА з проханням надати нове ім’я скверові: «Сквер доброчинців».

Організатори: Молодий Народний рух, громадянський рух «Відсіч», Молодіжний націоналістичний конгрес, Київська міська організація Спілки української молоді в Україні та інші молодіжні громадські організації.

Захід відбудеться в рамках вшанування 79-х роковин Голодомору-геноциду, організованого Громадським комітетом із ушанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні. Цьогорічна громадська кампанія має на меті насамперед розповісти про тих, хто в роки геноциду рятував співвітчизників від страшної смерті.

До складу комітету увійшли 37 знакових постатей у науковому, мистецькому та громадському житті країни: Ольга Богомолець, В’ячеслав Брюховецький, Володимир В’ятрович, Володимир Василенко, Іван Васюник, Василь Вовкун, Анатолій Гайдамака, Дмитро Гнатюк, Петро Гончар, Іван Дзюба, єпископ Євстратій (Зоря), Андрій Жолдак, Микола Жулинський, Євген Захаров, Олександр Іванків, Геннадій Іванущенко, Сергій Квіт, Андрій Когут, Роман Круцик, Ніла Крюкова, Станіслав Кульчицький, Неля Лавриненко, Олександр Максимчук, Василь Марочко, Ніна Матвієнко, Марія Матіос, Олекса Петрів, Мирослав Попович, Олег Рибачук, Стефан Романів, Євген Сверстюк, Михайло Свистович, Володимир Сергійчук, Євген Станкович, Лесь Танюк, Володимир Тиліщак, Ігор Юхновський.

Контакти для медіа:

Прес-центр Центру досліджень визвольного руху:

history@cdvr.org.ua

тел./факс: +380 32 247-45-22, +380 63 628-68-69