Рада Об’єднаної опозиції “Батьківщина” заявляє про готовність визнати наступний парламент неповноважним

Відбулося засідання Ради Об’єднаної опозиції “Батьківщина”, на якому було обговорено питання фальсифікацій під час підрахунку голосів та подальшої координації дій опозиційних сил.

 За результатами засідання було ухвалено такі рішення:

 1. Разом з ВО “Свобода” та партією “УДАР” Віталія Кличка розпочати акції протесту під будівлею Центральної виборчої комісії.

 2. Висунути до президента Януковича, Генерального прокурора та Центральної виборчої комісії вимогу визнати законну перемогу кандидатів від Об’єднаної опозиції на округах №№ 11, 14 (Вінницька обл.), 94, 95 (Київська обл.), 99 (Кіровоградська обл.), 130, 132 (Миколаївська обл.), 194, 197 (Черкаська обл.), 211, 216 (м. Київ) та в тих округах, де відповідно до оригіналів протоколів з дільниць перемогли представники інших опозиційних сил – ВО “Свобода” та партії УДАР.

 3. Розглянути у Верховній Раді України проект постанови про розслідування фактів фальсифікацій під час виборів 2012 року та притягти до відповідальності голів та членів дільничних і окружних виборчих комісій, суддів та силовиків, причетних до фальсифікації волевиявлення українських громадян, а також замовників цих злочинів, кандидатів в депутати від влади.

 4. Звернутися до країн-членів Європейського Союзу, США, Канади, міжнародних місій спостерігачів з вичерпною інформацією про факти фальшування підрахунку голосів.

 У разі, якщо влада негайно не зупинить фальсифікацію виборчого процесу та незаконне привласнення мандатів, отриманих опозиційними кандидатами, Об’єднана опозиція “Батьківщина” готова визнати Верховну Раду України наступного скликання неповноважною та наполягатиме на проведенні дострокових президентських та парламентських виборів.