Прес-клуб: Адвокат в кримінальному процесі – міжнародний досвід та українські реалії.

14 грудня 2012 року о 16 год. 30 хвилин в букарні “Бабуїн” (вул. Симона Петлюри, 10) відбудеться прес-клуб, на якому будуть обговорені інновації в роботі адвокатів в контексті прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу України. 

Адвокат  – єдина особа, яка зможе захищати людину в кримінальному процесі. Це встановлено в новому КПК. Та чи стали українці від цього більш захищені, або ж ситуація змінилася в гіршу сторону? Як забезпечити захист особи, яка переслідується у кримінальному порядку? Чого чекати тим, хто потрапив в жорна правоохоронних органів і які є можливості для того, щоб їхні права були захищені?

Про досвід захисту людини в кримінальному процесі розкажуть відомі юристи з США, Канади, Англії, Грузії, Росії, України та ін.

Модератор – Роман Романов, директор програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду «Відродження»

Учасники заходу:

Джеремі Макбрайд – ключовий експерт Ради Європи, писав висновок по КПК, професор Центрально-Європейського університету (1997 – до т.ч.) і Оксфордського університету (2010 – до т.ч.); дійсний член (2008 – до т.ч.) і голова (2010 – до т.ч.) Наукового комітету Агенції з основних прав Європейського Союзу; координатор Експертної ради із законодавства щодо НУО при Конференції Міжнародних НУО Ради Європи (2008 – до т.ч.), експерт із законодавства з прав людини Ради Європи, Організації з безпеки і співробітництва в Європі, Управління Верховного комісара з прав людини та ПРООН.

Менітон Бенідзе – адвокат, працює з кримінальними справами, був одним з активних учасників реформи безоплатної правової допомоги у Грузії. Згодом повернувся до адвокатської практики і був захисником к низці кримінальних справ колишніх грузинських високопосадовців. Зараз очолює службу, яка займається організацією надання безоплатної правової допомоги у Грузії

Аркадій Бущенко – виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини, один з авторів нового КПК. Тривалий час співпрацював з Харківською правозахисною групою як правовий експерт і керував роботою Центру стратегічних справ, на рахунку якого близько 60 виграних справ у Європейському суді з прав людини. Є автором 9 книжок та 15 публікацій з правозахисної тематики.

Едвард Єй. Ракерадвокат, визнаний асоціацією правників
кримінальних судів Лос-Анжелеса «Кращим судовим адвокатом року», занесений до списку кращих адвокатів США.
Впродовж двох років він брав участь у створенні офісів правового захисту в трьох різних містах України, проводив переговори з міліцією та судами для забезпечення співпраці з їхнього боку, проводив семінари для адвокатів в різних регіонах країни та був консультантом комісії,  яка розробляла законопроект нового Кримінального кодексу України.  Адвокат. Закінчив Каліфорнійський університет в Берклі (B.A. Degree – 1964, J.D. Degree – 1967).  .

Дмитро Шабельников очолює московський офіс PILnet і відповідає за роботу PILnet в Росії. Він докладав значних зусиль для проведення реформи системи правової допомоги в Росії та розвитку мережі освітніх юридичних клінік в країні. Після розширення в 2007 році московського офісу PILnet він продовжує розроблювати основні стратегії PILnet в Росії, в тому числі й спрямовані на реформування системи правової допомоги та ініціативи з реформування правової освіти та поширення практики pro bono.

Прошу підтвердити Вашу участь до 12 грудня за тел. (044) 482-03-63, або rol@irf.kiev.ua (контактна особа – Ольга Гальченко)