Прикрась ялинку у Гостинному дворі!

25 грудня о 13.00 в Києві біля Міністерства культури України (вул. І.Франка, 19) відбудеться чергова акція на захист Гостинного двору. Активісти будуть вимагати від міністра культури підписати наказ на базі підготованого науково-методичною радою міністерства культури документу про новий охоронний статус Гостинного Двору – пам’ятку містобудування (в комплексі ансамблю Контрактової площі).

Як тільки наказ вступить в силу, забудовник має припинити будівельні та будь-які роботи по підготовці до незаконної реконструкції пам’ятки. Також, активісти будуть вимагати, щоб органи з охорони історичної архітектурної спадщини перестали шукати схеми для знищення спадщини, а дійсно почали захищати її. Сьогодні вони не відповідають своїм функціям, і швидше нагадують відділ продажу спадщини з молотка.

ДРУГОЮ ЧАСТИНОЮ АКЦІЇ буде прикрашання ялинки в Гостинному дворі (Контрактова, 4) до Нового року та Різдвяних свят (14.30). Запрошуємо киян долучитися і за можливості принести новорічні прикраси: ялинкові іграшки, дощик, серпантин тощо.
У якості новорічних подарунків від чиновників просимо принести до нас під ялинку: виконати рішення Науково-методичної ради при Міністерстві культури України – прийняти наказ про присвоєння архітектурному ансамблю Контрактової площі (включно з Гостинним двором) статусу пам’ятки містобудування та включення її до реєстру нерухомих пам’яток історії та культури.

Територія Гостинного двору блокується у зв’язку з початком проведення незаконних будівельних робіт. Ми повинні силою краси і мистецтва вигнати нечисту силу з Гостинного двору!

Вимоги активістів:

1. Припинити земельні, підготовчі та будь-які будівельні роботи і повністю вивести будівельну техніку і працівників охоронної фірми з території Гостиного двору.
2. Виконати рішення Науково-методичної ради при Міністерстві культури України щодо надання статусу пам’ятки містобудування ансамблю “Контрактова площа”, включно з Гостиним двором.
3. З урахуванням нового статусу ансамблю “Контрактова площа”, включно з Гостиним двором, скасувати всі раніше надані погодження та дозволи щодо реконструкції Гостиного двору.

Акція проходитиме без політичної символіки.

Запрошуємо всіх долучитись до організації події:

https://docs.google.com

http://vk.com/event47293853

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст