У суботу група «Першого грудня» представить «Українську хартію вільної людини»

ПРЕС-АНОНС

У суботу група «Першого грудня» представить «Українську хартію вільної людини»

8 грудня

11:00 — 15:30 (реєстрація з 10:00)

Український дім (вул. Хрещатик, 2)

Богдан Гаврилишин, кардинал Любомир Гузар, Володимир Горбулін, Євген Сверстюк, Мирослав Попович — відомі інтелектуали розкажуть про 10 засад свободи та успіху.

До річниці референдуму за незалежність група «Першого грудня» оприлюднить «Українську хартію вільної людини».

В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський та Ігор Юхновський розкажуть про те, чи є відповідь на сьогоднішні виклики і яка вона.

«Ми бачили багато потрясінь: могутність і занепад тоталітарних ідеологій та створених ними імперій, політичні засліплення і прозріння, масові захоплення і розчарування», — розповідають учасники групи «Першого грудня». Їх досвід і знання дозволяють зробити висновок, що «ми здатні перемогти нинішні загрози і небезпеки».

Тому вони пропонують 10 орієнтирів — напрямів праці, де треба кожному докладати власних зусиль і діяти особисто задля «вільних людей у вільній країні».

«Ми закликаємо кожного до найскладнішої у нашому житті роботи: не чекати «золотого віку», не падати духом, не ховатися. Наша Хартія — це вибір “бути”. Особистий і колективний», — йдеться у документі.

У презентації та обговоренні «Української хартії вільної людини» на Національному круглому столі, пряму інтернет-трансляцію якого робить BeTV, візьмуть участь письменниця Оксана Забужко, головний редактор газети «День» Лариса Івшина, президент Київської школи економіки Павло Шеремета, правник, фахівець із конституційного права Геннадій Друзенко, Надзвичайний і Повноважний Посланник України Данило Лубківський, президент «PRP Group» у країнах СНД Наталя Попович, редактор відділу політики газети «Дзеркало тижня» Сергій Рахманін, а також відомі політологи, соціологи, журналісти та громадські діячі. Модеруватиме зустріч Юрій Макаров.

 «Українська хартія вільної людини» буде представлена 8 грудня в Українському домі на Національному круглому столі, присвяченому 21-й річниці референдуму за незалежність України.

Пряму інтернет-трансляцію забезпечує BeTV: http://betv.com.ua/news/pershe-grudnja_hartiya/

код: <iframe title=”Національний круглий стіл: оприлюднення Хартії вільної людини” width=”520″ height=”293″ src=”http://betv.com.ua/play/10628” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Довідка.

Ініціативна група «Першого грудня» створена в 20-у річницю референдуму. До складу групи входять чільні представники національної інтелігенції: В’ячеслав Брюховецький, Богдан Гаврилишин, Семен Глузман, Володимир Горбулін, кардинал Любомир Гузар, Іван Дзюба, Мирослав Маринович, Мирослав Попович, Євген Сверстюк, Вадим Скуратівський, Ігор Юхновський. Ініціативна група «Першого грудня» вбачає своєю місією встановлення в країні правил гри, які базуватимуться на загальнолюдських цінностях і які сьогодні є затребуваними українським суспільством.

Контакти:

contact@1-12.org.ua

акредитація: +30 63 641-58-76

з інших питань: +380 63 628-68-69