Україна спільно з ООН візьме участь у визначенні глобальних пріоритетів розвитку світу

20 грудня 2012 року о 10:00 в інформаційному центрі «Укрінформ» відбудеться прес-конференція, під час якої буде офіційно оголошено про початок національних консультацій в Україні, що матимуть на меті визначення пріоритетів та формулювання рекомендацій щодо пріоритетів розвитку після 2015 року шляхом активного залучення широкого кола фахівців та громадськості. Процес національних консультацій відбуватиметься в Україні в рамках глобального процесу, ініціованого Організацією Об’єднаних Націй у 100 країнах світу, із загальною метою визначення  пріоритетів та цілей розвитку майбутнього.

 До участі у заході запрошено:

 Юкіє Мокуо, в.о. Координатора системи ООН в Україні

Андрій Єрмолаєв, Директор Національного інституту стратегічних досліджень

Елла Лібанова, Директор Інституту демографії та соціальних досліджень Національної академії наук України

 Із часу прийняття у 2000 році, Цілі Розвитку Тисячоліття слугують спільною основою для глобальних дій і співробітництва у галузі розвитку, вставновивши міжнародні пріорітети  розвитку до 2015 року на основі вісьми цілей, починаючи від скорочення вдвічі масштабів бідності до припинення поширення ВІЛ/СНІДу, забезпечення загальної початкової освіти, тощо.

 За 12 років реалізації Цілей Розвитку Тисячоліття світовою спільнотою досягнуто багатьох позитивниз змін у жітті мільярдів людей, але ще багато належить зробити для подолання крайньої бідності, хвороб і екологічних криз. У той час, як до закінчення терміну цілей залишилось менш ніж три роки, Організацію Обєднаних Націй ініційовано та розпочато відкритий та всеохоплюючий процес визначення та формування пріоритетів та цілей розвитку на період після 2015 року. Цей процес триватиме на глобальному, регіональному та національному рівнях із залученням широкого коло учасників для того, аби люди з усіх куточків світу мали можливість долучитись до формування глобального бачення та пріоритетів «майбутнього, яке ми хочеми» із чіткими рекомендаціями органам влади, громадянському суспільству та зацікавленим сторонам.

 Метою національних консультацій в Україні, які відбуватимуться під керівництвом Уряду України у партнерстві із системою ООН, стане консультативний процес шляхом стимулювання відкритих та багатосторонніх дебатів із залучення різних кіл та верств населення щодо визначення пріоритетів розвитку, що відповідали б їх поглядам та сподіванням, відображали б ідеї та бачення. Зібрану інформацію та рекомендації буде покладено в основу національного звіту, що буде подано у березні 2013 Генеральному Секретареві ООН, як внесок України у глобальний звіт.

 Адреса: Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Звертаємо Вашу увагу на обов’язкову акредитацію ЗМІ за тел.:  (044) 254 00 35, (050) 330 03 06.