Волинь увійшла до коаліції організацій “Конкурентна молодь України”

Контактна особа: Людмила Вільчинська

  (0332) 200032

                                                   e-mail: l.vilchynska@gmail.com

 14 грудня 2012 року представники громадських організацій і державних установ та інституцій об’єднались у всеукраїнську Коаліцію організацій професійного становлення та конкурентоздатної молоді “Конкурентна молодь України”.

Основне завдання Коаліції, співробітництво щодо створення умов для дієвого діалогу та обміну досвідом щодо діяльності із вироблення й впроваджені на території України дієвих механізмів становлення молоді.

Волинську область у коаліції представляють п’ять організацій: Обласний молодіжний центр праці, Волинський Інститут підтримки та розвитку Громадських Ініціатив, Волинський Інститут Права, Асоціація підтримки та розвитку ОСББ та ОСН, а також Палата молодих підприємців та професіоналів.

Представники організацій підписали Меморандум про співпрацю метою якого є спільні дії з реалізації заходів практичного, інформаційного, навчального, методичного, проектного характеру у правовій, економічній, соціальній, національно-культурній сфері.

Серед основних напрямків коаліції є:

– розробка, організація та реалізація спільних проектів, програм та навчань;

– обмін та використання інформації, матеріалів та документів необхідних для реалізації співпраці;

– організація навчальних семінарів, лекцій, круглих столів, прес-конференцій, професійних стажувань, навчальних обмінів;

– розробка рекомендацій для органів державної влади і місцевого самоврядування з питань працевлаштування молоді, а також правового, соціально-економічного, психологічного та національно-культурного становлення молоді.

Участь Волинських організацій у Коаліції дасть змогу застосовувати кращі практики і програми, які поширюються в межах країни для підвищення конкурентоспроможності молоді на ринку праці.