До харківського ланцюга єдності приєднались Чорні запорожці

Святкові заходи присвячені Дню Соборності України відбувались біля пам’ятника Тарасу Шевченку. На запрошення «Молодої Просвіти» до Харкова завітали Чорні запорожці – послідовники вояків Української Народної Армії.

Чорне вбрання козацьких одностроїв, ковані шаблі і величезний тулумбас вмить оволодів увагою журналістів і присутніх заходу.

Чорні запорожці з Перемишля і Черкас взялися за руки з харківцями й утворили ланцюг єдності.
Юнаки з прапорами партії ВО «Свобода» стояли окремо.

Козаки запалили два вогнища і підняли прапор з написом: «Воля України або смерть». Познайомитися з Чорними запорожцями поспішали громадські діячі, письменники, перехожі і харківське козацтво.

У той час, коли Чорні запорожці розповідали про перемоги й поразки Української Народної Армії, Ігор Швайка, не відриваючись від гучномовця, пояснював, яка партія врятує Україну і що для цього робить Об’єднана опозиція.

«На проміжні вибори до Харківської обласної та Харківської міської рад, всі без винятку опозиційні сили на Харківщині домовилися про спільні та узгоджені дії», – підсумував Ігор Швайка

Тим часом харківці поспішали сфотографуватися з Чорними запорожцями, погрітися біля запаленого вогнища і хоч один раз вдарити в козацький тулумбас.

Тулумбас чорних запорожців стихнув на час панахиди за спокій душ загиблих борців за волю України, яку відправив Архиєпископ Харківський і Полтавський Української Автокефальної Православної Церкви (УАПЦ) Ігор (Ісіченко).

Автор: Жанна Титаренко  Фото: Леонід Логвиненко. Більше світлин тут.

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст