Ірина Луценко: Справи, як і рукописи, не горять

Повідомлення Генеральної прокуратури України про закриття  кримінального провадження за заявою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про скоєння злочину працівниками прокуратури повністю відповідає сутності сьогоднішньої влади та ролі Генпрокуратури при ній як прямого виконавця волі цієї влади. Про це заявила народний депутат, заступник голови Комітету ВР з питань прав людини Ірина Луценко.

 «Влада діє за принципом: «Всё в нашей власти, если все наши при власти». Тож, нехай усі виконавці владних замовлень поки тішать себе надією, що у них усе схоплено і це триватиме вічно», – зауважила народний депутат.

 Ірина Луценко зазначила: «Так, ми знали наперед, що заява Луценка про злочин буде проігнорована таким чином. Але ми свідомо йшли на такий крок. Цією заявою ми зафіксували наступні факти порушення закону, які містять склад злочину, а саме:  передбачений ст. 371 КК України (завідомо незаконне затримання, привід або арешт), 374 КК України (порушення права на захист), 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови), ст. 366 КК України (службове підроблення)».

 «Термін давності за даними статтями становить 10 років», – наголосила Ірина Луценко.

 «Доказом вчинення вищезазначених злочинів є рішення Європейського суду з прав людини, яке, відповідно до ст. 90 нового Кримінального процесуального кодексу України, є доконаним фактом», – наголосила народний депутат.

 «Справи, як і рукописи, не горять. Про це мають пам’ятати виконавці злочинних наказів. Тому після зміни влади чесний слідчий зможе дати належну оцінку діям таких виконавців, і в справі Луценка також», – наголосила Ірина Луценко.