Старий Новий Рік. Святкування Маланки та Василя на «Мамаєвій Слободі»

Пані та панове, козацьке селище «Мамаєва Слобода» гостинно запрошує провести Старий Новий Рік та відзначити за давніми Наддніпрянськими традиціями Маланку та Василя.

Святкування відбуватимуться 12 та 13 січня:

З 10:00 – ярмарок народних майстрів;
З 11:00 – куштування козацького кулішу та печеної на відкритому вогні соковитої кабанятини… Тут же ж на відкритому вогні козаки та козачки приготують для Вас старовинний козацький гарячий хмільний напій «Мусулєс» (глінтвейн). Також ви зможете продегустувати традиційні хмільні українські напої козацької доби (вишняк, слив’янку, дулівку, медовуху).

–     Різдвяні розваги для дітей та дорослих
–     Майстер-класи від народних майстрів
–     Співи та танці біля вогнища
–     Катання на санчатах, а також на запряжених кіньми санях, або ж верхи на коні
–     Майстер-клас із засівання, колядок та щедрівок
–     Обряд  «Кози»
–     Відтворення сакрального дійства «Щедрування» та «Засівання» за участю фольклорних колективів.

Хочемо особливо звернути Вашу увагу, що як на Маланки – 13 січня, так і на Василя – 14 січня, Ви, якщо не полінуєтесь, зможете заздалегідь забронювати одну із традиційних українських хат, або ж місця за столиком у «Шинку – коса над чаркою» та матимете гарну нагоду провести Старий Новий Рік в родинному колі в атмосфері середньовічної Наддніпрянської України, тобто послухати справжнісіньких щедрівників, які, співаючи, щиросердно побажають щастя, радості та достатку господарям та гостям. Телефон відділу замовлень: 093-872-48-77; 361-98-48.

«На щастя, на здоров`я, на нове літо! Роди, Боже, жито, пшеницю і всяку пашницю, без куколю, без метлиці, а нам дайте по паляниці! Будьте здорові, з Новим роком!». Козаки та козачки «Мамаєвої Слободи»!

Джерело