Вищий адмінсуд остаточно засмутив житомирських виконкомівців: обмежувати право на мирні зібрання – зась!

Повідомлення від “Демократичного Альянсу”:

Крапка в питанні мирних зібрань в Житомирі

 Питання з обмеженням прав громадян на мирні зібрання в Житомирі вирішено. Демократичний Альянс довів протизаконність положення про обмеження прав громадян на мирні зібрання в Житомирі.

 Крапку в півторарічній судовій тяганині щодо незаконного рішення Виконавчого комітету Житомирської міської ради – про обмеження прав житомирян на мирні збори – поставив Вищий адміністративний суд України.

Третя і остання судова інстанція розглянула матеріали справи за позовом голови Житомирської обласної організації політичної партії Демократичний Альянс Дмитра Ткачука. Суд виніс остаточну ухвалу, якою підтвердив, що рішення житомирського міськвиконкому є неправомірним, а всі скарги щодо правильності рішень судів перших двох інстанцій є необґрунтованими. Дана ухвала вже з’явилась в Єдиному державному реєстрі, набрала законної сили і оскарженню не підлягає.

 “Півторарічна боротьба завершилась на користь громадян! Тішить не лише те, що вдалося оскаржити неправомірне, диктаторське положення Виконкому, а й факт створення позитивної судової практики по цьому питанню. Завдяки дивній наполегливості юристів Житомирської міськради справа пройшла всі три судові інстанції і тепер допоможе оскарженню подібних рішень по всій  Україні”, – коментує перемогу голова Житомирського ДемАльянсу Дмитро Ткачук.

 Нагадаємо, що незаконне рішення Виконавчого комітету Житомирської міської ради № 325 прийнято ще в травні 2011 року. З липня того ж року це рішення оскаржене в Корольовському районному суді головою Житомирського Демократичного Альянсу Дмитром Ткачуком.

Перше засідання у справі відбулося лише 14 березня 2012 року  – рішення виконкому було визнано незаконним.

11 вересня 2012 Житомирський апеляційний суд, розглянувши апеляційну скаргу міськвиконкому, підтвердив рішення суду першої інстанції. Наполегливі юристи виконкому подали касаційну скаргу, розгляд якої завершився третьою і остаточною поразкою Житомирської міської влади в цьому питанні.

 Прес-служба

Житомирської обласної організації

політичної партії «Демократичний Альянс»

zt[at]dem-alliance.org

Майдан-Моніторинг” щиро вітає колег з “Демальянсу” з цим успіхом і зичить, щоб і надалі!