До дня соціальної справедливості у Луцьку пройшла ярмарка соціальних послуг

ПРЕС-РЕЛІЗ

 

Прес-секретар

Обласного молодіжного центру праці:

Людмила Вільчинська

 e-mail: l.vilchynska@gmail.com

До дня соціальної справедливості у Луцьку пройшла ярмарка соціальних послуг

19 лютого 2013 року, в центральній бібліотеці Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки відбулась ярмарка соціальних послуг. Захід був приурочений Дню соціальної справедливості.

            Організації та установи, які надають різного роду соціальні послуги й працюють з широкими соціальними групами населення, продемонстрували свої послуги та напрацювання цільовим аудиторіям. Як стверджують експерти, на сьогоднішній день рівень якості надання соціальних послуг та їх ефективність залежить від налагодження соціального партнерства між державними установами, громадськими організаціями та бізнесовими структурами.

            Наглядним прикладом такої плідної співпраці є взаємодія Волинського обласного центру зайнятості, Луцького міського центру зайнятості, Обласного молодіжного центру праці, Волинського Інституту Права, Волинського Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив та ін. Вже впродовж кількох років ці організації спільно реалізовують програми та проекти, націлені на вирішення актуальних соціальних проблем.

Подолання молодіжного безробіття на Волині – один із пріоритетних напрямків, у якому ведеться спільна партнерська робота. Для молоді як окремої цільової групи, що є однією з найбільш незахищених, Обласним молодіжним центром праці надається широкий спектр послуг, що стосується правового та економічного захисту прав молоді, профорієнтації, соціальної й професійної адаптації, підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, власне працевлаштування, сприяння розвитку молодіжного підприємництва.

Хоч коло соціальних послуг і можливостей, які пропонуються молоді, доволі широке й об’ємне, часто молодих людей доводиться спонукати, щоб вони ними скористались. Тому на ярмарці було презентовано виставку досягнень активної молоді Волині, яка красномовно показала на прикладах реальних людей, що можна багато досягнути, якщо бути активним і використовувати наявної можливості.

А можливостей для початку успішного професійного шляху молодіжний центр праці дає молодим людям доволі багато. Так, у стадії активної реалізації знаходяться наступні проекти, що відкривають молоді нові перспективи:

* Центр Інтернів – дає можливість усім бажаючим, ще з студентської лави набути досвід роботи по спеціальності на базі громадських організацій та отримати сертифікат з детальним описом обов’язків, що стане вагомим аргументом ля роботодавців.

* Запроваджено програму соціальної корпоративної відповідальності бізнесу на Волині, яка стимулює приватні підприємства дотримуватись політики соціальної корпоративної відповідальності, що в свою чергу, передбачає прийняття на роботу випускників без досвіду роботи.

* Конкурс бізнес-ідей «Молодь міста – підприємствам міста», взявши участь у якому молоді люди мають змогу здобути посаду проект-менеджера на підприємстві, якщо внесе конструктивну ідею для розвитку цього підприємства.

* Навчально-тренінговий проект «Profi-Start», учасники якого зможуть отримати знання, вміння та навички відносно того де можна підзаробляти, ще будучи студентом, яким чином будувати успішну професійну кар’єру та з чого починати відкриття власного бізнесу.