Михайло Гаврилко. Повернення до Канева

У суботу 2 березня 2013 р. о 12.00 у Міському будинку культури (вул. Олега Кошового) письменник Роман КОВАЛЬ, кобзар Тарас СИЛЕНКО та народний депутат України від ВО “Свобода” Юрій СИРОТЮК презентують книгу “Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею” й документальний двосерійний фільм “Стеком і шаблею” (оператор та режисер Володимир Бондаренко).
Полтавчанин Гаврилко – творець першої Шевченкіани: в його доробку погруддя, пам’ятники, барельєфи, горельєфи, портрети Тараса Шевченка, плакетки та медальйони з його зображенням. А ще Михайло Гаврилко – воїн, борець за незалежну України, організатор українського війська, повстанський отаман. Закінчив життя Михайло Гаврилко трагічно: більшовики спалили його в топці локомотива.
Організатор – Канівська міська організація ВО “Свобода” (голова Юрій Гамалій).
Вхід вільний.

Прес-служба Історичного клубу “Холодний Яр”
Koval_r@ukr.net

Прем’єра у Переяславі-Хмельницькому

2 березня 2013 р. о 18.00 у Будинку освіти (раніше Будинок учителя), що по вулиці Івана Мазепи, 27, письменник Роман КОВАЛЬ, кобзар Тарас СИЛЕНКО та народний депутат України від ВО “Свобода” Юрій СИРОТЮК презентують книгу “Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею” й документальний двосерійний фільм “Стеком і шаблею” (оператор та режисер Володимир Бондаренко).
Організатори – Переяславська міська організація “Просвіти” та громадська культурно-просвітницька організація “Переяславський скарб”. Вхід вільний.

Вшанування в Холодному Яру

13 – 14 квітня 2013 р. у Холодному Яру відбудуться вшанування Головного отамана Холодного Яру Василя Чучупака, козаків та старшин полку гайдамаків Холодного Яру. Співорганізаторами меморіальних заходів у Холодному Яру можуть уважатися об’єднання, партії, товариства, організації, підприємства та фізичні особи, які зроблять благодійні внески на організацію урочистостей. Назви організацій та прізвища благодійників і суми пожертв будуть оприлюднені в нашій газеті та Інтернеті.

Історичний клуб “Холодний Яр”
Довідки 098-00-26-994 (Петро), 066-270-20-98 (Максим),
066-709-83-16 (Владислав),
044-242-47-38, 067-726-30-36.
Koval_r@ukr.net