The Bobs: українська – вперше серед офіційних мов конкурсу

Deutsche Welle оголошує конкурс інтернет-активізму The Bobs і запрошує до участі блоґерів, мікроблоґерів та інших онлайн-активістів. Українська мова – вперше серед офіційних мов конкурсу.

У попередні роки журі The Bobs розглядало заявки 11-ма мовами. Цьогоріч перелік збільшили до чотирнадцяти: додалися українська, турецька та гінді. Таким чином блоґери, громадянські журналісти, організатори медіакампаній у соцмережах та інші користувачі, котрі пишуть українською, зможуть позмагатися в найбільшому міжнародному конкурсі інтернет-активізму. Досі вони могли представляти тільки російськомовні проекти.

“Додавши до переліку конкурсних мов українську, ми хочемо посилити її присутність в інтернеті. А також представити користувачам усього світу видатні проекти й ініціативи українською, стати своєрідним мостом для обох сторін. Українська інтернет-сцена бурхливо розвивалася в останні роки, вона динамічна й дуже креативна. Ми з нетерпінням чекаємо на кандидатів, яких запропонують українські користувачі”, – зазначив керівник проекту The Bobs Ґабріель Ґонсалез.

Реєструватися для участі в конкурсі можна з 6 лютого до 6 березня 2013 року на сайті www.thebobs.com. Пропонований сайт або блоґ має бути написаний переважно українською.

Переможців обиратиме міжнародне журі, а також користувачі шляхом онлайн-голосування. У найближчі два роки членом журі від України буде журналіст видання “Українська правда” Мустафа Найєм. Офіційний медіапартнер конкурсу – портал Корреспондент.net.

Змагатися можна у 34 номінаціях: шести міжнародних та 28 мовних (14 найкращих блоґів та мікроблоґів – відповідно до кількості конкурсних мов). Після того, як закінчиться реєстрація, журі обере фіналістів. Відкрите онлайн-голосування триватиме з 3 квітня до 7 травня.

Список переможців за версіями журі та користувачів з’явиться 7 травня 2013 року на сайті The Bobs. Переможці конкурсу будуть запрошені 18 червня на медіаконференцію Deutsche Welle Global Media Forum у Бонні.

Найбільший міжнародний конкурс інтернет-активізму The Bobs засновано Deutsche Welle у 2004 році. Повний перелік номінацій, правила участі та критерії відбору читайте на сайті www.thebobs.com.

Джерело : Німецька хвиля

Автор : Аніта Грабська

Громадський Простір