Пікет посольства Білорусі. 27.03.13, 12:00

Адреса: Київ, вул.Коцюбинського, 3

482006_435424426543414_1532753200_nВМГО “Національний Альянс” спільно з іншими громадсько-політичними організаціями буде проводити пікетування посольства Республіки Білорусь в Україні з вимогою звільнення громадських активістів, які були затримані після проведення в Мінську акції “День Волі”.
Попередня інформація про арешт трьох членів громадської організації «Національний Альянс» підтвердилася. 24 березня в Мінську троє українців були затримані білоруськими правоохоронцями і перебувають в відділку міліції Совєцького району Мінська. За попередніми даними їм інкримінують непокору працівникам міліції та судитимуть за даними звинуваченнями завтра, в понеділок.

Голові організації Майї Москвич вдалося зв’язатися із Міністерством закордонних справ України. Працівники дипломатичної установи повідомили, що знають про затримання і перевіряють дану інформацію. Крім того голова “Національного Альянсу” направила листа Міністру закордонних справ України Леоніду Кожарі із проханням вжити всіх заходів для негайного звільнення затриманих українців.

Юлія Грищук, Назар Зеліновський і Юлія Сливінська поїхали у сусідню країну, для того щоб взяти участь у опозиційній акції “День Волі”. Поїздка на дану акцію відбувалася у рамках проекту “Українська присутність”, який втілює “Національний Альянс” та міжнародна організація Центр регіонального розвитку “Співпраця без кордонів”. На акції у Мінську українці мали підняти український прапор.

Проект “Українська присутність” проводиться “Національним Альянсом” i міжнародною організацією Центр “Співпраця без кордонів” В рамках проекту українці їздять в різні країни світу, в основному так званим “стопом”, і піднімають на різних акціях українські прапори.

“День Волі” – білоруське свято, приурочене до утворення “Білоруської Народної Республіки” в 1918 році. Традиційно в цей день національні сили Білорусі проводять у різних містах святкові заходи.