Шевченківські святкування у Кентшині

У суботу 9 березня поточного року у Кентшині відбувся урочистий концерт, присвячений 199 – ій річнці від дня народження генія українського народу Тараса Шевченка.

Усіх присутніх, в місцевому кіно ,,Gwiazda”, привітав голова Вармінсько-Мазурської координаційної ради ОУП Степан Мігус. У своїй промові він нагадав, що поезія Шевченка актуальна сьогодні, коли в Україні панує корупція, несправедливість, згортання демократії та русифікація. – Не про таку Україну мріяв, страждав та боровся Великий Кобзар – сказав С. Мігус.

 

Опісля відбулася артистична частина академії. На сцені з Шевченковою поезією виступили діти з пункту навчання української мови з Кентшина та Барцян, яких підготувала вчителька Єва Клек. Глядачі могли також послухати пісні у виконанні артистів з України – бандуриста Назара Волощука та дуету бандуристок Оксани та Мирослави Круків. Концерт завершився виступом дітячої групи ,,Сузір’ячко” з Ольштина.

 

Дякуючи артистам за гарний концерт, бургомістр Кентшина Кшиштоф Гецьман бажав українському народові єдності, мудрості та надії. Організаторами заходу були Ольштинський відділ та Кентшинський гурток ОУП.

Андрій Сидор