Сьогодні в Донецьку – круглий стіл: «Місто майбутнього – місто комфорту. «День» та Донецьк проектують»

Яким має бути сучасне місто? Чи можемо ми втілити власний проект здорового та комфортного способу життя? «День», як видання для громадянського суспільства, постійно закликає громадян самим шукати відповіді на ці питання.

І на продовження днів «Дня» в Донецьку, які, нагадаємо, почалися минулого тижня відкриттям Фотовиставки «Дня»-2012 в «АртДонбасі», ми зініціювали відкрите обговорення актуальних і болючих для донеччан питань. Донецьк – одне із найбільш екологічно проблемних міст України. Місцеві громадські активісти закликають впровадити екологічне мислення: переробку сміття, впровадження велотранспортної системи тощо. Коли всі країни Європи пересідають на велосипеди, Україна лише підходить до вирішення цієї проблеми, але це той випадок, коли міська влада може змінити ситуацію сама, не заглиблюючись у великі державні програми, а приймаючи місцеві оздоровлювальні та прогресивні рішення. Щоб почути думку донеччан щодо пошуку шляхів і можливостей формування міського середовища, відкритого і затишного для всіх його мешканців, «День» проводить круглий стіл «Місто майбутнього – місто комфорту. «День» та Донецьк проектують» сьогодні о 16.00 в Донецькому автомобільному інституті.

До розмови запрошено представників різних громадських організацій, міської влади, економістів, соціологів, політологів, науковців, рекламістів, студентів. Що спроектує така робоча група? Чи вдасться їй сформулювати бажання громади до здорового комфортного життя? Яку роль у місті вона відведе собі та незахищеним верствам населення? Чи зможе Донецьк виробити власний екостандарт та втілити його зусиллями мислячого та небайдужого суспільства? Як це вплине на розвиток міста та його бренд? Про результати обговорення читайте вже в найближчих номерах «Дня».

 

Катерина ЯКОВЛЕНКО, «День», Донецьк