“Вибір є!” Завтра в Києві прес-конференція фестивалю документального кіно Docudays UA

13 березня об 11.00 у Синій залі Будинку кіно відбудеться прес-конференція напередодні відкриття Х Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Фестиваль проходитиме з 22 до 28 березня у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) та кінотеатрі «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі, 19). Цього року правозахисні заходи та кінопокази на фестивалі Docudays UA об’єднані спеціальною темою – «Вибір є!».

Особливий фокус на захист свободи слова і мирних зібрань, доступ до інформації та право на вільне вираження поглядів. Чому тоталітаризм не зникає після революції? Як боротися за демократію і чи можливий мирний шлях розвитку? Хто наші лідери й куди вони нас ведуть? Відповіді на ці запитання ми будемо шукати разом із гостями фестивалю – відомими кінематографістами, правозахисниками, журналістами та активістами з усього світу.

У рамках прес-конференції відбудеться відеопрезентація спецпрограм та фільму-відкриття цьогорічного Docudays UA – іронічної стрічки «Твердиня», в якій чеські режисери Клара Тасовська та Лукаш Кокешпроводять екскурсію Придністров’ям, або ж «музеєм тоталітаризму просто неба». Ви побуваєте в місці, де час завмер і життя застигло у вічній подобі маленького Радянського Союзу, де люди навчилися балансувати на межі існування в «неіснуючій державі» та позиранням у бік ЄС.

 

Учасники прес-конференціїСвітлана Смаль, голова Організаційного комітету фестивалю; Геннадій Кофман, програмний директор фестивалю, член Відбіркової ради; Роман Бондарчук, режисер, член Відбіркової ради; Єгор Соболєв, активіст, редактор бюро журналістських розслідувань «Свідомо», модератор програми «Вибір є!»; Марина Говорухіна, PR-менеджер Української Гельсінської спілки з прав людини.

З питань акредитації на прес-конференцію звертайтесь до Олесі Мигаль: mygal.olesya@gmail.com , +38 097 516 11 36

Стежте за анонсуванням подій фестивалю на нашому сайті: www.docudays.org.ua

Docudays UA