ДемАльянс у суді захистив право броварчан на мирні збори

Суд за позовом демальянсівця визнав незаконним рішення виконкому Броварської міської ради, яке суттєво обмежило право громадян на мирні збори.

Київський апеляційний адміністративний суд, розглянувши апеляційну скаргу голови Київської обласної парторганізації Демократичного Альянсу Сергія Іллюхіна, визнав, що виконавчий комітет Броварської міської ради незаконно ухвалив це рішення.

У Демократичному Альянсі вважають, що своїм рішенням №394 від 21.08.2012 року  Броварський виконком порушив ст.19 та ст.39 Конституції України.

“Визначивши єдине місце проведення мітингів та демонстрацій та заборонивши броварчанам збиратися у інших місцях, виконком суттєво вийшов за рамки своїх повноважень та обмежив конституційне право громадян на мирні збори”, –  каже Сергій Іллюхін.

Раніше, у січні 2013 року, Броварський міськрайонний суд відхилив позов активіста, тому Іллюхін звернувся з апеляційною скаргою до суду вищої інстанції. Голова Київської обласної парторганізації ДемАльянсу просив скасувати постанову суду першої інстанції та ухвалити нову постанову, у якій визнати дії виконкому протиправними.

Коментуючи постанову суду, Сергій Іллюхін підкреслив стратегічну важливість цього рішення: “Очевидно, під час наступного виборчого періоду виконавчий комітет знову спробує обмежити право громадян на мирні збори. Цей прецедент має стати пересторогою для влади міста і вагомим аргументом для того, аби утриматись від порушення конституційних прав броварчан”.