Міжнародна Амністія: Не зупиняйтесь на півдороги: влада має використати новий КПК, щоб покласти край тортурам

Не зупиняйтесь напівдороги: влада має використати новий КПК, щоб покласти край тортурам

(КИЇВ) Amnesty International в Україні запрошує Вас на прес-брифінг присвячений доповіді щодо ситуації з тортурами та безкарністю міліції в Україні. Документ викладає індивідуальні справи, зафіксовані організацією за 2012-2013 рр., а також оцінює прогрес зроблений українською владою у подоланні епідемії міліцейського свавілля за останній рік. Особливий акцент у доповіді зроблено на потенціалі нового Кримінального процесуального кодексу.

 

Місце: Інформаційна агентство УНІАН, вул. Хрещатик 4

Час:  11 квітня 2013, початок об 10:30

 

Питання до обговорення:

 

1.                  Зміни, що сталися з часу публікації останнього дослідження AmnestyInternational««За відсутності складу злочину». Ціна безкарності працівників правоохоронних органів в Україні» у жовтні 2011 року.

2.                  Які проблеми вирішує новий Кримінальний процесуальний кодекс і які ще належить вирішити.

3.                  Презентація індивідуальних справ.

4.                  Державне бюро розслідувань як ефективний механізм із розслідування злочинів, вчинених правоохоронцями.

 

Спікери:

 

1.                  Давід Діаз Жожекс, заступник директора програми Amnesty International по Східній Європі та Центральній Азії,

2.                  Макс Такер, координатор кампаній Amnesty International по Україні,

3.                  Тетяна Мазур, виконавчий директор Amnesty International в Україні.

 

Також на брифінгу будуть присутні жертви тортур зі сторони міліції, справи яких описані у доповіді, – Михайло Бєліков, Андрій Мельниченко, Віталій Левченко та Олександр Попов.

 

Акредитація відкрита до 19:00, 10 квітня, 2013.

 

Для акредитації на прес-брифінг, будь-ласка, звертайтеся до Богдана Овчарука, Спеціаліста з роботи зі ЗМІ та комунікацій Amnesty International в Україні за телефонами +38 (044) 272 28 42, +38 (067) 551 69 44 або за e-mail: b.ovcharuk@amnesty.org.ua. 

 

Інформаційна довідка.

Amnesty International — всесвітній рух, що об’єднує понад 3 мільйони людей із більш ніж 150 країн і регіонів, які виступають за припинення грубих порушень прав людини. Amnesty International прагне забезпечити кожній людині можливість користуватися всіми правами, проголошеними у Загальній декларації прав людини та інших міжнародних правозахисних документах. Amnesty International в Україні проводить кампанії проти тортур та безкарності міліції в Україні, за скасування смертної кари в Білорусі та за припинення дискримінації в Європі.