Скасовано заочне судове рішення щодо Юлії Тимошенко

Це не 1-квітнивий розіграш. Чугуївський міський суд Харківської області дійсно спромігся скасувати заочне рішення щодо… тезки колишньої прем’єрки.

Сталося ДТП. Автомобіль під керуванням молодої харків’янки на ім’я Юлія Тимошенко зіткнувся з «Тойотою», за кермом якої теж перебувала діва (назвемо її С.). Щоправда, постраждала автівка знаходиться на балансі ТОВ «Новопокровка», і яким чином його рульовим виявилася С. – студентка, що в цій фірмі не працює – невідомо.

Але С. заявила, що зазнала тяжких моральних поневірянь, оскільки їй, бідоласі, тепер доводиться страшенно мучитися… тобто їздити на навчання з передмістя до Харкова на громадському транспорті.

І суд вирішив стягнути з Юлії Тимошенко на користь С. відшкодування моральної шкоди в розмірі 15 000 грн. та витрат на проведення автотоварознавчого дослідження в сумі 707 грн. 04 коп…

Найцікавіше, що таке рішення суд виніс заочно (звучить безславно, як «позаочно»), навіть не повідомивши відповідача належним чином про проведення судового засідання. Точніше, сповіщення відсилалися, але чомусь на адресу, за якою Ю. Тимошенко не проживає. Зате саме рішення вже було відправлено за правильною адресою.

Дізнавшись про те, що її без неї судили і, схоже, засудили, Юлія Тимошенко відправилася… Ні, не на мітинг, а до адвоката. Член Харківської правозахисної групи адвокат Роман Лихачов допоміг скласти кваліфіковану заяву про перегляд заочного рішення Чугуївського міського суду Харківської області у цивільній справі.

Висновок, зроблений адвокатом на підставі вивчення матеріалів справи, звучить як вердикт. Вердикт для працівників Феміди, що допустили прийняття такого заочного рішення: «Виходячи з викладеного, слід зазначити, що на час винесення рішення, обставини, які мають значення для справи, встановлено неповно та неправильно, докази досліджено та оцінено неправильно, висновки суду не відповідають обставинам справи, допущено численні порушення матеріального та процесуального права».

Вочевидь, правова позиція представника Юлії Тимошенко була настільки переконливою, що Чугуївський міський суд був змушений скасувати своє заочне рішення та призначити новий розгляд цивільної справи.

Подробиці див.:
Права людини в Україні