У Тернополі міліція розігнала акцію протесту

Розпочалася акція близько 9 ранку. Прийшли на неї приблизно три десятки молодих людей з прапорами та плакатами, та ще кілька депутатів місцевих рад. Втім візуально мітинг виглядав дуже масштабним — адже за громадським порядком слідкували більше сотні міліціонерів у формі та у цивільному одязі. Їх було значно більше ніж пікетуючих. А поруч навіть чергувало кілька автозаків.

Цікаво, що після того як почався мітинг, міліціонери перекрили прохід “під арку” та частину вулиці Валової. Звичайним перехожим доводилося обходити місце мітингу. А уже приблизно за 40 хвилин після початку акції, до пікетуючих підійшов заступник начальника обласного управління міліції з питань громадської безпеки Василь Облещук. Міліціонер у руках тримав мегафон.

– Згідно рішення Тернопільського окружного суду, яке винесли щойно, цей захід є незаконним, – сказав він до пікетувальників. Після чого почав зачитувати постанову суду. Та учасники пікету не слухали, а натомість викрикували “Ганьба!”.

Врешті організатори акції запевнили міліціонера що захід завершують, і вирушили співаючи гімн України, в напрямку вулиці Руської. За з облуправління вибігли ще кількадесят міліціонерів та взяли пікетуючих у кільце. Один з депутатів, які були на акції почав штовхати міліціонері та прориватися назовні. Решта пікетувальників кричали “Випустіть! Кудою ж нам вийти!? В чому справа?!”

За клька секунд на місце події прибіг загін “Беркуту”, який був у резерві неподалік. Чоловіки у шоломах та з кийками почали витягувати депутата, який штовхав міліціонерів. Почалася сутичка і з іншими учасниками пікету. Деякі депутати підходили до міліціонерів показуючи свої посвідчення і вимагали їх пропустити. Та врешті Василь Облещук скомандував розімкнути оточення. Після цього усі вийшли.

– Є рішення суду, яке ми виконуємо, – пояснив журналістам міліціонер. – Пікетувальники агресивно реагували на вимоги міліції, тому довелося вдатися до таких дій. Сьогодні нікого з пікетувальників не затримали.

http://20minut.ua