Яценюк: Акція «Вставай, Україно!» завершиться тільки в день інавгурації нового українського президента

Акція «Вставай, Україно!» завершиться тільки в день інавгурації нового українського президента

 Акція «Вставай, Україно!» не завершується. Вона рушає на Південь і Схід України, 24 серпня загальнонаціональна акція пройде в Києві та у всіх регіонах, наступна акція в столиці відбудеться в День Свободи 22 листопада.

 Про це заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк на мітингу «Вставай, Україно» на Софійському майдані Києва в суботу, 18 травня.

 «Акція «Вставай, Україно!», яка зараз проходить в місті Києві, – це не завершення, як думають «регіонали». Це початок. Початок великого походу до подальшої перемоги. І завершиться ця акція в день інавгурації нового українського президента», – наголосив Арсеній Яценюк.

 Він повідомив, що опозиція планує проїхати з акцією ще одну половину України – Схід та Південь: «Ми обов’язково поїдемо в Донецьк. Там наш народ, і цей народ так само бореться за справедливість. Ми нікому не дамо його розколоти».

 Наступна акція в Києві, за його словами, повинна бути проведена в День незалежності. Вона також охопить всі регіони країни.

 Ще одну акцію в столиці опозиція планує провести 22 листопада.

 Арсеній Яценюк наголосив, що завдання опозиції – сформувати опозиційний національний актив: «Коли всі приходять, борються і знають, що народ в Україні буде визначати, хто і як керує в цій державі».

Щодо завдань опозиції в парламенті він підкреслив: «Ми не відступимо від своїх позицій, від того, що в Україні повинна бути державна власність на газотранспортну систему, повинна бути скасована пенсійна і медична реформа, прийнятий новий Податковий кодекс, нові закони, які дадуть можливість українцям дійсно відчути себе гідними європейськими громадянами».

«За один мітинг складно змінити режим, складно зробити перетворення, але вода камінь точить. Сьогодні нас тисячі, завтра нас десятки тисяч, післязавтра нас мільйони. Мільйони людей, які мають право на інше життя і заслуговують на іншу владу, іншого президента, інший уряд і інший парламент. Ці люди заслуговують на тих політиків, які знають, що таке відповідальність перед кожним українцем», – підкреслив голова фракції «Батьківщина».

«Наше завдання – перемога на президентських виборах, формування плану розвитку України і реалізація цього плану. Реалізація того, щоб українська держава стала самою успішною, і щоб кожен українець став казати: Я гордий своєю країною, гордий тим, що я – громадянин великої європейської держави», – підкреслив він.