Відчути Дністер

Ініціатива «Відчути Дністер»

Спільний сплав нечуючих та художників

15-16 червня (субота-неділя)

Майстерня громадських ініціатив та Черемош-фест започатковує ініціативу «Відчути Дністер».
«Відчути Дністер» – ініціатива, що має на меті налагодження комунікативного містка між середовищем мандрівників – і нечуючих людей (із вадами слуху та мови).
15-16 червня художники-волонтери та нечуючі віч-на-віч конвертуватимуть у кольорове сприйняття барви-емоції, що ними пронизані п’ятдесят кілометрів-покручів дністерського ландшафту.

Знакові, емоційно рельєфні урочища із водоспадами, скельними відслоненнями, оті бабці, що споюють спраглу душу молоком, з проникливим вранішнім туманом і проникливим запитальним поглядом чаплиська, принишклого на вербі кольору майже морської хвилі – ми зможемо все це відчути, частина учасників – ледве чутно.

7 малюючих, волонтерів з Косівського інституту мистецтв (КІДПМП ЛНАМ) спробують статися своєрідними ретрансляторами емоцій нечуючих (відповідно, 7) людей.

З іншого боку, «Відчути Дністер» – ініціатива, де за сприяння нечуючих людей можна повернути чуття до ландшафту «звичайним» людям, скинути із них підступну паволоку «звичайності».

Невміння комунікувати – одна із найактуальніших проблем у сучасному суспільстві; навчитися відчувати середовище та взаємодіяти із іншими людьми від тих, що начебто має для цього куди гірші вихідні можливості – у тому закладена певна провокація «пересічної людини», що може заставити задуматися над її (і, можливо, далі Її) позицією.

Збір часників в суботу, 15 червня о 10 ранку в Івано-Франківську, біля автовокзалу. Далі – трансфер до початкової точки сплаву – с. Незвисько, Івано-Франківської області, біля автомобільного мосту.

Місце художнього пленеру та вечірнього дійства – урочище поблизу с. Копачинці, де до першої світової війни був міст – між Золотим потоком на тернопільському боці та Чернелицею на станіславівському.
В неділю, 16 червня продовжуємо сплав від с. Копачинці до села Устечко, Тернопільської області (кінцева точка сплаву). Звідси для учасників сплаву буде організовано доїзд до Івано-Франківська.
Запрошуємо долучитись до ініціативи «Відчути Дністер». Вартість двохденного сплаву  – 300 гривень з учасника ( це включаючи трансфер з Франківська і назад, прокат спорядження, організоване повноцінне харчування).
Сплав НЕкомерційний, ВСІ кошти, отримані за дійство, скеровуються на довіз учасників та спорядження, закупівлю їжі, фарби-пензлі. Ваших 300 гривень – можливість для нечуючих людей (і художників-волонтерів) сплавитись безоплатно.

Ми не просимо дотацій чи інших подачок від держави – все по-чесному. Натомість, приймаємо благодійні внески в грошовій чи натуральній формі від небайдужих людей.

«Відчути Дністер »не має стосунку ні до благодійності, ні до т.зв.благодійності.

Ми намагаємося використати механізм громадського суспільства, що самозарадно, без залучення сумнівних схем може проводити наступні ініціативи. У тому закладений чесний ринковий механізм – ми пропонуємо сплав як бонус за дуже хорошою ціною, разом з тим, Ви і робите «добру справу» і наглядно бачите, і куди тече та річка, і куди течуть закладені в це кошти.

Нагадаємо, що вартість аналогічного «комерційного» сплаву Дністром– 500-600 грн.

Який стосунок до акції мають мешканці (Львова, Тернополя, Івано-Франківська)?

Разом ми затвердимо «Відчути Дністер» на постійній основі, із залученням учасників із Ваших міст у наступних заходах. Бо питання комунікації в наш час є надважливе, для усіх без виключення людей.

Будемо щиро вдячні за поширення інформації про ініціативу.

Слідкуйте за нашими новинами. Якщо на наступний захід Вам не є можливості доєднатися – така можливість закладена майбутнім.

Контакти організаторів: 

Юрко Досяк, співорганізатор фестивалю «Черемош-фест», співзасновник «Майстерні громадських ініціатив», моб.тел.: (097) 7317238, (063) 5997085;

Андрій Мельничук, співорганізатор фестивалю «Черемош-фест»,  співзасновник «Майстерні громадських ініціатив», моб.тел.: (067) 3397638

e-mail: cheremosh.fest@gmail.com

www.facebook.com/festival.cheremosh